Consilierii locali schimba ghidul finantarilor pentru cultura si sport E-mail
Se schimba ghidul finantarilor Organizatorii de evenimente culturale sau sportive care solicită fonduri din bugetul Sibiului vor trebui să urmeze un nou ghid de finanţare.

Acesta va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa programată pentru finele acestei luni. "Pentru a oferi informaţii cât mai complete cu privire la procedura de depunere şi selecţie a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale şi/sau sportive, precum şi decontarea cheltuielilor legate de realizarea acestora, s-a întocmit prezentul ghid de finanţare", se arată în proiectul supus dezbaterii publice de administraţia locală.

Potrivit ghidului, ariile tematice eligibile pentru finanţare de la bugetul local sunt educaţia culturală, teatrul, dans, muzică, activităţi muzeale, animaţie stradală, diversitate culturală, arte vizuale, management cultural şi formare profesională, patrimoniu cultural naţional şi imaterial, literatură, editare şi lansare de carte, simpozioane, conferinţe, colocvii, aniversări şi comemorări şi, în fine, activităţi sportive (concursuri, cupe, turnee, demonstraţii judeţene, naţionale şi internaţionale, cantonamente şi stagii de pregătire).

De la început vor fi consideraţi neeligibili solicitanţii care sunt în incapacitate de plată, au conturile blocate conform unei hotărâri judecătoreşti definitive, au încălcat prevederile unui alt contract de finanţare din fonduri publice, sunt vinovaţii de declaraţii false cu privire la situaţia economică, au restanţe la bugetele de stat sau sunt condamnaţi pentru diferite fapte penale. "În cazul solicitanţilor care nu şi-au îndeplinit obligaţiile asumate prin contracte de finanţare anterioare încheiate cu Casa de cultură a municipiului Sibiu, aceasta din urmă are dreptul de a nu-i permite participarea la selecţia de proiecte", se mai arată în ghidul propus. Proiectele depuse pentru finanţare trebuie să includă, printre altele, justificarea proiectului şi obiectivele acestuia.

"Pentru ca un obiectiv să fie corect definit acesta trebuie să fie SMART: S-specific, M-măsurabil, A-abordabil, R-realist, T-încadrabil în timp", se mai arată în documentul amintit. În plus, în afara grupului ţintă şi a beneficiarilor, alături de rezultatele aşteptate solicitanţii trebuie să precizeze şi impactul asupra grupului ţintă, beneficiarilor şi comunităţii, modalităţile de mediatizare, şi cele de evaluare. Pentru ca bugetul să fie corect întocmit, trebuie să includă, pe lângă toate categoriile de cheltuieli şi actele şi documentele justificative corespunzătoare. Cheltuielile incluse trebuie să fie "oportune şi justificate", dar şi "rezonabile pentru realizarea proiectului".

În ce priveşte componenţa comisiei de selecţie, "va fi adusă la cunoştinţă publică numai după încheierea sesiunii de selecţie". În ce priveşte punctajul acordat la selecţie, 15 puncte sunt rezervate calităţii proiectelor (originalitatea temei şi caracterul inovator). Pentru relevanţă sunt acordate alte zece puncte, iar fezabilităţii îi sunt rezervate maxim 45 de puncte. 25 dintre acestea sunt acordate experienţei manageriale şi capacităţii de implementare şi 20 metologiei. Rezultatele şi impactul proiectului vor fi notate cu alte maxim zece puncte, la fel ca în cazul bugetului. În fine, ultimele zece puncte sunt rezervate pentru continuitatea proiectelor. Acelaşi proiect de ghid de eligibilitate prevede că vor fi decontate numai cazările la hoteluri de cel mult trei stele. Pentru cazări la structuri superioare, decontarea este asigurată numai în proporţie de 50%.

Finanţarea se acordă în tranşe. Prima dintre acestea, de cel mult 30%, se acordă la semnarea contractului de finanţare. Următoarele tranşe vor fi acordate numai după "justificarea prealabilă şi integrală a tranşei anterioare şi a contribuţiei proprii sau atrase aferente acesteia".

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav