Contract fara licitatie E-mail
Contract fara licitatie Alte 1,8 milioane de euro vor intra in contul SC Energie Termica SA, condusa de Ilie Gradinar, pentru refacerea infrastructurii rutiere de pe strada Rusciorului. Desi lucrarile ar fi trebuit sa inceapa ieri, niciun angajat sau utilaj al societatii care a primit lucrarea fara licitatie nu si-a facut aparitia pe santier. In schimb, aseara stationa pe strada inchisa un excavator Geiger.
Un excavator al firmei Geiger este singurul utilaj care a aparut, ieri, pe strada Rusciorului.

Asa cum a anuntat municipalitatea, strada Rusciorului a fost inchisa, ieri, traficului rutier. Urmeaza luni intregi de chin pentru soferii care trebuie sa foloseasca rute ocolitoare pentru a traversa zona, mult zgomot si praf pentru locuitorii din vecinatatea strazii.
Insa nimic nu se poate face fara sacrificii. Iar cel mai mare sacrificiu va fi cel financiar. Pentru bugetul local, adica pentru contribuabilii care il alimenteaza cu constiinciozitate.

1,8 milioane de euro

Lucrarile de refacere a infrastructurii rutiere de pe strada Rusciorului au fost incredintate, de Primarie, societatii Energie Termica SA. Valoarea contractului este de 7.321.279,66 de lei, adica peste 1,8 milioane de euro. „Contractul cu Energie Termica, pentru lucrarile de pe strada Rusciorului, a fost semnat in luna decembrie a anului 2008. Dar lucrarile au inceput abia in primavara acestui an, iar termenul de finalizare este de 12 luni. Prin contract, SC Energie Termica SA s-a angajat sa efectueze lucrari de refacere a retelei de apa, precum si de refacere a carosabilului", precizeaza Carmen Chis, purtator de cuvant al Primariei Sibiu.
Utilaje Geiger

Desi termenul anuntat de municipalitate pentru demararea lucrarilor a fost 23 iulie, niciun angajat sau utilaj al SC Energie Termica SA nu se afla, ieri, pe viitorul santier. Abia dupa-amiaza a aparut un excavator, iar strada a fost baricadata si inchisa circulatiei. Utilajul apartine, insa, firmei Geiger, societate despre care reprezentantii municipalitatii n-au pomenit nimic. "Societatea Energie Termica SA va demara lucrarile de sapatura generala incepand din data de 23 iulie", declara, in urma cu trei zile, Mirela Gligore, purtator de cuvant al Primariei Sibiu. Desi directorul SC Energie Termica SA a fost contactat telefonic de reporterul Monitorului, Ilie Gradinar a evitat sa raspunda la intrebarea "De ce lucreaza Geiger pe santierul deschis de Energie Termica SA?", motivand ca se afla in drum spre Bucuresti si nu aude bine. Reprezentantii firmei Geiger nu au putut fi contactati ieri dupa-amiaza.

Santier pe Siretului

O alta lucrare incredintata societatii Energie Termica SA, de catre municipalitate, fara licitatie publica, este refacerea infrastructurii rutiere pe strada Siretului. Santierul a fost deschis in primavara acestui an, dar lucrarile avanseaza greu. Potrivit lui Klaus Johannis, lucrarile de aici s-ar putea incheia in aceasta toamna. "Sper ca pana in septembrie sa se incheie lucrarile in aceasta portiune. Am mai lucrat cu Energie Termica si s-a miscat destul de bine", spune primarul Johannis.

"Nu comentez"

Edilul-sef al Sibiului nu pare interesat de faptul ca lucrarile incredintate societatii Energie Termica SA sunt subcontractate de directorul general Ilie Gradinar altor firme, apropiate lui. Aparent, Klaus Johannis nu este impresionat nici de faptul ca mai multi politicieni, prin intermediul Monitorului de Sibiu, ii cer "sa ia masuri" impotriva lui Ilie Gradinar, care deturneaza banii publici. "Nu comentez", a spus, ieri, primarul Klaus Johannis.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav