Cum votam pe 22 noiembrie E-mail
Cum votam La orice secţie de votare, după verificarea actului de identitate al alegătorului, acesta va fi întrebat dacă doreşte să-şi exercite dreptul de vot atât pentru alegerea Preşedintelui României, cât şi pentru referendum, sau numai pentru unul din acestea.

Pentru referendum, alegătorul va primi în mod obligatoriu ambele buletine de vot corespunzătoare celor două întrebări, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta din întrebări.

În funcţie de opţiunea exprimată, alegătorul va semna în listă sau tabel la poziţia destinată acestuia, atât pentru alegerea Preşedintelui României, cât şi pentru referendum, sau numai pentru unul din scrutine.

În cazul în care alegătorul optează pentru participarea la un singur eveniment electoral, preşedintele biroului electoral al secţiei sau membrul desemnat de acesta va bara, în prezenţa alegătorului, cu o linie orizontală, acea rubrică de semnătură rămasă neutilizată.

Aşadar, pentru ALEGEREA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI, alegătorul va primi un buletin de vot, pentru REFERENDUM, alegătorul va primi două buletine de vot, iar pentru ALEGEREA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI şi REFERENDUM, alegătorul va primi trei buletine de vot.

Buletinele de vot conţinând cele două probleme supuse referendumului vor fi tipărite în culori diferite, respectiv buletinul nr. 1 – negru, iar buletinul nr. 2 – albastru.

Secţiile de votare vor fi dotate cu trei urne, câte una pentru fiecare tip de buletin de vot. Dacă buletinul de vot este introdus în altă urnă, decât cea special destinată, acesta nu devine nul.

Secţii speciale de votare

Alegătorii care votează la secţiile speciale, vor trebui să completeze şi o declaraţie pe propria răspundere, că nu au mai votat şi nu va mai vota la altă secţie de votare, nici pentru alegerea Preşedintelui României, nici la referendumul naţional din 22 noiembrie.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav