De luni ajutoare de incalzire pentru cei cu venituri de 615 lei E-mail
ajutoare pentru incalzire Municipalitatea, prin intermediul Serviciului Public de Asistenţă Socială, a început de luni, 2 noiembrie, să preia cereri pentru ajutorul de încălzire a locuinţei şi de la familiile sau persoanele singure ale căror venituri sunt de până la 615 lei, venit mediu net lunar pe membru de familie.

Deşi legea încă nu a fost publicată în Monitorul Oficial, primăria a luat această măsură la recomandarea Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale, pentru a evita aglomeraţia la ghişee.

Plafonul maxim de venituri pe membru de familie fusese, iniţial, redus semnificativ de guvern, comparativ cu limitele de venituri din anii trecuţi, din categoria beneficiarilor fiind astfel excluse persoanele cu un venit mai mare de 425 lei. Guvernul justifica, atunci, reducerea plafoanelor prin faptul că, în condiţiile actuale, determinate de criza economică şi de imposibilitatea susţinerii tuturor formelor de protecţie socială, este necesară reanalizarea condiţiilor de eligibilitate.

Conform Mediafax, Guvernul estima, atunci, o economie, la bugetul de stat, de aproximativ 74 milioane euro. La sfârşitul lunii, însă, Guvernul s-a sucit asupra deciziei şi a cerut Parlamentului revenirea la forma iniţială a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 5/2003, prin mărirea plafonului pentru care se acordă ajutor pentru încălzirea locuinţei de la 425 lei, la 615 lei.

Actele doveditoare care trebuie incluse în dosar:

1. Documente doveditoare privind componenţa familiei, în xerocopie :

- pentru cetăţenii români, cu domiciliul/reşedinţa pe raza municipiului Sibiu: buletin de identitate, carte de identitate, carte provizorie de identitate, certificate de naştere pentru copiii în vârstă de până la 14 ani ;

- pentru cetăţenii străini sau apatrizi: permis de şedere temporară, permis de şedere permanentă, document de identitate.

2. Documente doveditoare privind veniturile permanente nete realizate de familie sau persoana singură : orice document oficial care atestă venitul net declarat în declaraţia pe propria răspundere - adeverinţe angajator cu veniturile nete permanente realizate din salarii şi alte drepturi salariale cu menţionarea acordării/neacordării tichetelor de masă, cupoane pensii, cupoane indemnizaţii şi stimulente, adeverinţe burse elevi/studenţi, alte documente privind alte venituri permanente nete realizate şi declarate exceptând veniturile realizate din alocaţiile de stat care se declară dar nu se prezintă documentul doveditor.

3. Alte documente: xerocopie factură gaze naturale pentru verificarea codului clientului, adeverinţă eliberată de asociaţia de proprietari/chiriaşi de luare în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei pentru utilizatorii de energie termică în sistem centralizat (pentru persoanele care nu au stabilit domiciliul sau reşedinţa la locuinţa pentru care se solicită ajutorul pentru încălzirea locuinţei – titularului cererii cu menţionarea numărului de persoane cu care acesta locuieşte).

Adeverinţa privind veniturile trebuie să fie completată pentru luna octombrie.

„Dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinţei se stabileşte începând cu luna depunerii dosarului. Prin urmare, cetăţenii care depun dosarele în luna noiembrie vor beneficia de ajutor pentru încălzire pentru toată perioada rece, noiembrie – martie”, explică Mirela Gligore, Şef Serviciu de Presă şi Comunicare din cadrul primăriei.

Dosarele se vor depune la sediul serviciului din Sibiu, B-dul Victoriei, nr.1-3, camerele 2 şi 20 în programul de lucru, luni-vineri, între orele 8 – 18.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav