Descinderi, in aceasta dimineata, la Sibiu E-mail
Descinderi, in aceasta dimineata, la SibiuSuspecţi de fraude pe internet, reţinuţi.
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au destructurat o grupare infracţională specializată în fraude prin internet. Valoarea totală a prejudiciului creat depăşeşte suma de 100.000 de euro, fiind identificate 100 de părţi vătămate, cetăţeni străini, anunţă reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) într-un comunicat.

În cursul acestei dimineţi, peste 50 de poliţişti de la B.C.C.O. Piteşti, S.C.C.O. Vâlcea, B.C.C.O. Craiova şi B.C.C.O. Alba-Iulia, sprijiniţi de 140 de jandarmi de la B.S.I.J. „Vlad Ţepeş" şi I.J.J. Vâlcea, cu sprijinul tehnic al ofiţerilor DGIPI, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vâlcea, au efectuat 28 de percheziţii domiciliare în judeţele Vâlcea, Olt şi Sibiu pentru destructurarea unui grup infracţional, specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

"În fapt, se reţine că suspecţii accesau site-uri specializate în tranzacţii on-line, oferind spre vânzare bunuri pe care în realitate nu le deţineau. De regulă accesul la aceste site-uri se făcea prin crearea de conturi de utilizator, folosind datele de înregistrare ale altor persoane ori date ale cardurilor bancare aparţinând acestora. Astfel se realiza disimularea identităţii şi se crea percepţia eronată cu privire la activitatea de utilizator legitim", scriu reprezentanţii IGPR în comunicat.

Victimele erau determinate prin manopere de inducere în eroare să transfere diferite sume cu titlu de preţ al bunului oferit spre vânzare, garanţie sau taxe de livrare sau asigurare.

Valoarea totală a prejudiciului creat depăşeşte suma de 100.000 de euro, fiind identificate 100 de părţi vătămate, cetăţeni străini.

Persoanele identificate până în prezent urmează a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT-Biroul Teritorial Vâlcea.


Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav