Dilema consilierilor judeteni E-mail
dilema consilieri Intreaga sedinta de ieri a CJ, cu privire la "Diagnoza nevoilor actuale de asistenta sociala in judetul Sibiu", a fost acaparata de Sorina Corman, expert in asistenta sociala, care a propus externalizarea serviciului de monitorizare si control al serviciului social, pentru a imbunatatii calitatea servcilor. Insa parerile au fost impartite, iar vicepretesedintele CJ a explicat ca nu are banii necesari pentru a face monitoriazare printr-o organizatie nonguvernamentala. Martin Bottesch, presedintele CJ Sibiu a spus ca isi doreste punerea in aplicare a masterplanului, dar nu prea exista bani pentru aceasta

Consilierii judeteni s-au intrunit ieri in cadrul unei sedinte publice pentru dezbaterea master planului in domeniul asistentei sociale. Directorul de proiect, prof.univ.dr. Danut Dumitrascu a explicat ca masterplanul a fost conceput de specialistii asistentei sociale, din domeniul economic si din domeniul social, care au facut niste posibile planificari a unor activitati din viitor. Din pacate concluziile din partea specialistilor nu au fost pozitive, cu privire la servciile de asistenta sociala. „Masterplanul se bazezeaza pe niste analize care s-au realizat, conform metodologiei de elaborare a cercetarilor stiintifice. Am analizat in principiu serviciile sociale la nivelul judetului Sibiu. Exista servicii de calitate, dar actioneaza izolat. Parteneriatele sunt pasive si nu exista un pachet minim de servicii", a argumentat Dumitrascu. Pentru a imbunatatii serviciile de asistenta sociala, Sorina Corman, exepert in asistenta sociala, a propus externalizarea serviciilor de asistenta sociala, iar activitatea de monitorizare si de control a acestor servicii sa fie facuta de un ONG, astfel calitatea serviciilor ar fi cu mult imbunatatita.

Nu sunt de acord cu externalizarea

Iordan Nicola, secretarul Consiliului Judetean, nu a fost de acord cu externalizarea serviciului de monitorizare si control al serviciilor de asistenta sociala, deoarece externaliazarea serviciului ar trebui sa revina autoritatilor locale, nicidecum unui ONG. „Daca monitorizarea va pleca de la un ONG, atunci DGASPC ce mai face?", s-a intrebat suspicios Nicola. Nici Ioan Banciu, vicepresedintele Consiliului Judetean nu a fost de acord cu acesta propunere a Sorinei Corman, pentru ca, sustine el, deocamadata nu sunt bani pentru a sustine o astfel de initiativa „Costurile pentru aceasta monitorizare trebuie acoperita. De unde sa scoatem banii? Monitorizarea trebuie sa fie facuta de cel care plateste, adica de Consiliul Judetean", a argumentat Banciu. Nici Laura Valsan, directoarea DGASPC Sibiu, nu a dat sanse prea mari pentru dezvoltarea monitorizarii asistentei sociale, deoarece acest serviciu nu se poate baza doar pe un program pilot, cum e prevazut in master plan. „Master planul este doar un proiect pilot si ar trebui sustinut pe acte normative si in plus, la nivelul judetului nu exista niciun ONG acreditat", a aratat Valsan. Argumentele Sorinei Corman nu au intarziat sa apara. Ea a propus sa contacteze un ONG din tara si cu bani mai putini sa monitorizeze calitatea serviciilor asigurate de catre asistentii sociali din judet.

Nu sunt bani

Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean a explicat ca isi doreste sa puna in aplicare strategia masterplanului „Diagnoza nevoilor actuale de asistenta sociala in judetul Sibiu" si in acest sens a facut cativa pasi, dar mai trebuie si banii necesari pentru a implementa toate programele. Actualmente, Consiliul Judetean a alocat 40 la suta din bugetul institutiei pentru DGASPC Sibiu, dar se pare ca banii sunt insuficienti, deoarece numai cu salariatii DGASPC Sibiu se cheltuieste anual intre 70 si 80 la suta, si numai 20 sau 30 la suta mai raman pentru investitii.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav