Drumul Rasinari~Poplaca~Orlat 14 milioane de lei de la UE E-mail
drumul rasinari poplaca Consiliul Judeţean Sibiu începe anul cu un proiect de aproape 17 milioane de lei, finanţat din fonduri europene, prin programul Regio. Este vorba de modernizarea drumului judeţean 106D Răşinari-Poplaca-Orlat, proiect important pentru dezvoltarea Mărginimii Sibiului.

Contractul de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional a fost semnat la sfârşitul anului 2009 şi va fi lansat, oficial, miercuri, 6 ianuarie. Acesta este cel de-al treilea contract câştigat de CJ Sibiu. Finanţarea nerambursabilă a proiectul „Modernizarea DJ 106 D Răşinari – Poplaca – Orlat - Intersecţia cu DJ 106E” este de peste 13,9 milioane lei, bugetul total fiind de aproape 17 milioane lei.  Vor fi modernizaţi aproape 14 kilometri din DJ 106D şi va fi construit un nou pod peste râul Seviş. După cele 18 luni de realizare a investiţiilor, beneficiarii se aşteaptă ca traficul în zonă să devină de opt ori mai intens.

DJ 106D reprezintă alternativa perfectă de evitare a DN1, pentru cei care doresc să ajungă în zona Mărginimii Sibiului, din partea de sud a judeţului, fără a mai traversa Sibiul. Mărginimea Sibiului, alcătuită din 18 sate, cu centrul la Sălişte, atrage mii de turişti anual şi a primit „Mărul de Aur”, echivalentul Oscarului pentru turism, în anul care tocmai s-a încheiat.

„După lansarea publică a proiectului, urmează etapa importantă a implementării, corespunzătoare şi la timp, a celor prevăzute în cererea de finanţare. Judeţul Sibiu a dovedit că poate pregăti solicitări de finanţare viabile, pentru a absorbi peste 100 milioane lei, pentru reabilitarea drumurilor şi a străzilor urbane, prin fonduri REGIO. Desigur, necesarul este mult mai mare, dar depindem totuşi de un buget limitat”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Finanţarea acordată acestui proiect este alocată prin Programul Operaţional Regional REGIO, Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 2.1 – „Dezvoltarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură”.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav