Farmacistii sunt in greva japoneza E-mail
Farmacistii in greva japoneza Farmaciştii au purtat ieri banderole negre pe braţ, "ca semn al situaţiei muribunde în care se află sistemul farmaceutic"
Greva japoneză continuă şi astăzi

240 de farmacişti din judeţul Sibiu s-au aflat ieri, alături de colegii lor din întreaga ţară, în grevă japoneză, "ca semn al situaţiei muribunde în care se află sistemul farmaceutic". Conform unui comunicat al Colegiului Farmaciştilor din România, "prelungirea termenelor de plată de la 60 la 210 zile, începând cu luna iunie a acestui an, a adus farmaciile într-o situaţie fără precedent. Cu toate economiile epuizate şi fără a mai avea nicio încasare de la casele de asigurări de sănătate, farmaciile trebuie să se aprovizioneze cu medicamente pentru populaţie şi să plătească impozitele, TVA-ul, salariile, chiriile şi celelalte cheltuieli necesare funcţionării.

Ne confruntăm cu o situaţie extrem de gravă, întrucât farmaciile nu au mai primit banii pentru medicamentele eliberate în ultimele 5 luni şi nu vor mai primi niciun ban cel putin până în luna februarie a anului viitor. O mare parte dintre farmacii, mai ales cele din mediul rural, sunt în stare de insolvenţă, fiind somate să îşi plătească datoriile către stat şi către furnizorii de medicamente. Creditul de angajament, aprobat prin Ordonanţa de urgenţă nr.105/2009, este pe cale de a se epuiza până la sfârşitul lunii noiembrie 2009, datorită creşterii consumului de medicamente în sezonul rece şi al creşterii numărului de cazuri de îmbolnăviri de gripă porcină".

Cu banderole negre pe braţ

Conform aceluiaşi comunicat, din punctul de vedere al farmaciştilor până acum nu au fost găsite soluţii de rezolvare a situaţiei. "În ciuda nenumăratelor semnale pe care le-am dat până acum şi a discuţiilor pe care le-am avut cu reprezentanţii autorităţilor publice, nu a fost găsită nicio soluţie. Situaţia se deteriorează rapid şi credem că este cazul ca un prim pas al protestului nostru să fie declanşarea unei greve japoneze. Astfel, în perioada 24-25 noiembrie, farmaciştii vor purta banderole negre pe braţ, ca semn al situaţiei muribunde în care se află sistemul farmaceutic. Protestul nostru trebuie să fie un semnal de alarmă şi un apel la responsabilitate pentru autorităţile din domeniul sanitar faţă de propriile decizii, faţă de tot sistemul farmaceutic din România şi, în primul rând, faţă de pacienţi", se mai arată în comunicat.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav