Incepe Targul Creatorilor Populari E-mail
Incepe tirgul creatorilor Peste 200 de meşteri vor veni, în acest sfârşit de săptămână, la Sibiu, pentru a participa la o nouă ediţie a „Târgului Creatorilor Populari”. În premieră, în acest an, la târg vor participa şi meşteri din Ungaria.

Târgul va începe vineri, 14 august şi se va încheia duminică, 16 august. În Dumbrava Sibiului vor expune, potrivit organizatorilor, 200 de creatori din România, trei din Bulgaria, 11 din Republica Moldova şi alţi patru din Ungaria.

Sibienii vor putea admira obiectele tradiţionale şi, în acelaşi timp, vor putea gusta bucate culinare tradiţionale. „Târgurile au fost dintotdeauna prilejul unor întâlniri surprinzătoare, al unor schimburi de experienţă sau al unor importante descoperiri personale. Urmând tradiţia străveche, aceste evenimente se organizează în zilele unor sărbători importante. De această este vorba despre Sfânta Maria, sărbătorită la 15 august, astfel încât lumea să poată uita, pentru scurtă vreme, de obligaţiile de zi cu zi”, spun reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal „ASTRA” (CNMA).

Tradiţie şi voie bună

Târgul se va desfăşura zilnic, între orele 10 şi 20. Sâmbătă, începând cu ora 18, va avea loc, pe scena de pe lac, un spectacol folcloric, susţinut de ansamblul ”Mărţişorul” al Clubului Elevilor din Agnita. La târg va exista şi un stand de obiecte realizate de tinerii cu dizabilităţi, din cadrul expoziţiei cu vânzare „Inima de copil în mâna noastră”. Vor fi expuse icoane pe sticlă, broderii şi obiecte realizate din pâslă.

Totodată, duminică, 16 august, în cadrul Adunării Generale, Departamentul Creatorilor Populari cu Dizabilităţi va deveni parte legală componentă a Asociaţiei Creatorilor Populari din România. „Vom putea astfel oferi sprijinul nostru tuturor celor care în adâncul sufletului năpăstuit de soartă, poartă flacăra tradiţiei vie”, declară coordonatoarea departamentului, Mihaela Arsenie-Andreea.

Zilele de sâmbătă şi duminică vor debuta cu o slujbă religioasă, la Biserica din Bezded.

Program târg 14-16 august:

Vineri, 14 august

10:00- 20:00- Desfăşurarea Târgului

Sâmbătă, 15 august

10:00-12:00- Slujba de Sfânta Maria, Biserica din Bezded, jud. Sălaj

10:00 - 20:00- Desfăşurarea Târgului

18:00 - Spectacol folcloric

Duminică, 16 august

8:30 –Adunarea generală a Asociaţiei Creatorilor Populari din România

10:00-12:00- Sfânta Liturghie, Biserica din Bezded, jud. Sălaj

10:00- 20:00- Desfăşurarea Târgului

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav