Iohannis incearca sa includa Sibiul intre proiectele World Monuments Fund E-mail
Sibiul între proiectele World Monuments Fund World Monuments Fund este una dintre cele mai cunoscute organizaţii mondiale care promovează restaurarea monumentelor istorice de pe tot globul * primarul Sibiului a participat la întrunirea anuală a fundaţiei * o dată la doi ani, începând din 1996, World Monuments publică o listă a mai multor monumente de pe tot globul, aflate în pericol de degradare * în lista pe 2010, care cuprinde monumente din zeci de ţări, figurează şi Sibiul, cu bisericile fortificate din sudul Transilvaniei * Iohannis a vizitat şi expoziţia Muzeului Naţional Brukenthal deschisă la Muzeul "Jacquemart–André

- Domnule primar, v-aţi aflat, timp de o săptămână, într-o delegaţie în Franţa, în ce a constat vizita la Paris şi care vor fi concret urmările ei? Am participat la întrunirea anuală a World Monuments Fund, acesta fiind un ONG care se dedică salvării monumentelor istorice şi a operelor de artă importante. World Monuments a fost activă în Sibiu, a participat împreună cu Asociaţia Saşilor Transilvăneni la reabilitarea Palatului Episcopal şi a Palatului Evanghelic, şi îmi doresc ca această colaborare să aibă o continuitate.

- Alături de monumente istorice din întreaga lume, care se află în pericol de degradare, pe lista World Monuments pentru anul 2010 se află şi bisericile fortificate din Transilvania. Dumneavoastră aţi discutat despre toate bisericile incluse în această listă sau doar despre monumentele din Sibiu? Eu am vorbit despre Sibiu şi despre cetăţile din jurul Sibiului, dar există un interes ridicat din partea World Monuments Fund pentru bisericile fortificate din întreaga Transilvanie. Pe lângă aceasta, o parte importantă a programului a fost şi vizitarea expoziţiei Brukenthal de la Muzeul "Jacquemart-André" din Paris. - Speraţi să obţineţi şi fonduri pentru refacerea unor monumente în urma acestor discuţii?
- Noi asta sperăm.
- Când credeţi că se vor concretiza aceste proiecte şi vor apărea fondurile?
- Sigur anul acesta nu se va mai întâmpla, dar o să încercăm să avem o întâlnire, poate pentru primăvara anului 2010.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav