Iohannis nu comenteaza vanzarile de ANL~uri E-mail
vanzari anl Primarul Sibiului nu comentează decizia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului de a scoate la vânzare ANL-urile. Acesta a declarat că va discuta atunci când va avea în faţă un document oficial.

În Sibiu, 440 de familii ar putea să îşi cumpere locuinţele ANL sub preţul pieţei. Ministrul dezvoltării regionale, Elena Udrea, anunţa, marţi, că a fost elaborat un proiect de lege pentru modificarea criteriilor pentru cei care doresc să achiziţioneze locuinţe ANL şi în cadrul căruia sunt stabilite şi preţurile de vânzare.

Primarul Klaus Iohannis a declarat, joi, în conferinţă de presă, că preferă să vadă un document oficial şi abia apoi ar putea comenta pe marginea lui. „Nu există niciun document oficial care poate fi comentat. Intenţia de a vinde locuinţele ANL nu este nouă. Este bine dacă se reia discuţia şi se lămureşte ce trebuie făcut.

Dacă guvernul hotărăşte să vândă locuinţele ne vom conforma, nu este nicio problemă. Dar pentru primării şi consilii locale ar fi bună şi o hotărâre de guvern care să lămurească aspectele juridice. Dorim să ştim care va fi procedura de vânzare, unde merg banii”, a spus primarul. Acesta a adăugat că în ciuda faptului că a pus la dispoziţie terenurile şi a realizat infrastructura pentru aceste blocuri, nu caută un câştig financiar. „Noi nu am contribuit ca să câştigăm bani, ci am lucrat cu guvernul pentru a face locuinţe pentru sibieni”, a spus acesta.

Preţul unei locuinţe ANL va fi compus din valoarea de înlocuire, din care se scade valoarea de amortizare. Valoarea de înlocuire se stabileşte în fiecare an, în funcţie de preţul de construcţie şi preţul de vânzare a apartamentelor. Valoarea de amortizare se calculează ţinând cont de durata de viaţă a unui apartament, estimată la 50 de ani. Astfel se împarte valoarea de înlocuire a apartamentului la 50 şi se obţine valoarea anuală de amortizare. "Pentru o garsonieră, valoarea de înlocuire este de 19.140 euro, pentru un apartament de două camere aceasta se ridică la 26.950 euro, iar pentru trei camere la 36.014 euro", declara Udrea, la începutul săptămânii, conform Mediafax.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav