Klaus Johannis in Top 10 personalitati europene E-mail
top 10 personalitati O echipă de documentarişti din Germania a realizat în ultimele trei zile un material filmat cu primarul Sibiului, Klaus Johannis.

Documentarul, numit "Lust auf Europa" (Gustul Europei, trad. aproximativă) reuneşte zece portrete ale unor "personalităţi ale Europei". "Am ales zece ţări din Europa, printre care şi România. Din fiecare ţară am ales câte o personalitate. Printre cele zece, în afara domnului Klaus Johannis, se mai numără şi Václav Havel, ultimul preşedinte al Cehoslovaciei şi primul preşedinte al Cehiei", a dezvăluit pentru Turnul Sfatului producătoarea documentarului, Barbara Wackernagel - Jacobs. Echipa de filmare cu care a venit la Sibiu l-a însoţit pe Johannis timp de trei zile, mai tot timpul. "Este un personaj foarte deschis.

Şi european. Este şi foarte pragmatic. L-am întrebat dacă este dezamăgit de Europa şi mi-a răspuns că nu, după care mi-a dat exemplul Sibiului, unde trăiesc oameni aparţinând mai multor etnii şi, mai mult, mai multor religii şi culturi. Într-adevăr, Sibiul este un oraş pitoresc", adaugă producătoarea filmului. În primă fază, documentarul care îl are personaj şi pe Klaus Johannis va fi distribuit şcolilor din Germania, ca material de studiu. "Mulţi vorbesc din ce în ce mai mult despre cât de plictisitoare este Europa şi de faptul că fragmentarea acesteia nu o să permită o construcţie solidă şi de viitor. Eu cred că este o şansă şi asta vreau să arăt prin acest film", spune Barbara Wackernagel - Jacobs. După ce va fi pus în vânzare, documentarul urmează să fie difuzat şi pe unul din posturile publice de televiziune din Germania. "ARD sau ZDF, încă nu sunt sigură, suntem în tratative", mai spune producătoarea documentarului.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav