Laptele la control E-mail
Lapte la control Mai mulţi producători de lapte, câteva supermarketuri şi un centru de colectare a laptelui au fost amendaţi, în această lună, de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu (DSVSAS). Pentru nerespectarea normelor specifice de producere, colectare, transport şi prelucrare a laptelui, aceştia au primit amenzi de peste 30.000 de lei.

Inspectorii Serviciului de Sănătate Publică Veterinară şi compartimentul de Bunăstarea Animalelor al DSVSA Sibiu au efectuat, în luna iulie, controale la 17 ferme de vaci cu lapte, 26 de exploataţii individuale, cu efective mai mari de vaci, 23 centre de colectare autorizate, şase unităţi de procesare a laptelui, 13 centre de prelucrare a laptelui de oaie integrate în exploataţie, zece hipersupermarketuri care comercializează cantităţi mari de lapte şi produse din lapte şi patru pieţe agroalimentare.

S-au constatat deficienţe la şase crescători de animale, un centru de colectare lapte şi cinci supermarketuri. Au fost, de asemenea, avertizate două persoane care comercializau lapte în locuri neautorizate şi patru operatori economici din judeţ. În total, au fost acordate 14 amenzi cu o valoare de 31.000 de lei.

Norme de respectat

Potrivit reprezentanţilor DSVSAS, există o serie de norme stabilite pentru îmbunătăţirea calităţii laptelui şi a produselor derivate, în ceea ce priveşte respectarea normelor de igienă a animalelor, a mulsului şi a adăposturilor. În cea mai mare parte, crescătorii, respectiv comercianţii sibieni, se abat de la aceste reguli. Sancţiunile fost acordate pentru spălarea şi dezinfecţia necorespunzătoare a aparatelor şi ustensilelor folosite la muls, efectuarea lucrărilor de modernizare a fermelor în ritm lent, din lipsa fondurilor necesare, sau existenţa unui personal cu slabă calificare pentru această activitate.

De asemenea, în urma controalelor, inspectorii au descoperit că produsele din lapte nu sunt păstrate şi comercializate în condiţii corespunzătoare şi ajung în unităţile comerciale fără documente şi necontrolate sanitar veterinar.

Lapte sibian de la peste 2000 de vaci

În judeţul Sibiu, producţia totală de lapte de vacă este estimată, în această lună, la circa 52.000 hl. şi este produsă de 2.490 de vaci, crescute în 33 de ferme comerciale, şi de 22.848 de vaci, din 14.258 exploataţii individuale. Laptele de vacă se valorifică în procent de 28 la sută la şase unităţi de procesare autorizate din judeţ sau din alte judeţe, diferenţa de 72 la sută fiind destinată pentru consum în gospodăria proprie şi pentru vânzare directă la consumatorul final (abonaţi sau piaţa liberă).

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav