Lectii de la cel mai bun E-mail
Lectii de la cel mai bun Faimosul regizor Michael Yorke se va afla saptamana aceasta la Sibiu. Cunoscutul britanic este trainerul unui curs de initiere in productia de documentar, care se desfasoara in perioada 20-24 octombrie.

Astra Film Sibiu si University College London organizeaza, la Sibiu, in perioada 20-24 octombrie 2009, cursul de initiere in productia de documentar, „Before you go", la care participa studenti doctoranzi in stiinte sociale si jurnalistica din Romania, Ungaria, Austria si Grecia. Trainerul atelierului este regizorul britanic, Michael Yorke, acesta fiind convins ca in Sibiu „domneste spiritul documentarului". Organizatorii pun la dispozitia participantilor cinci camere profesionale HVR-V1E si pachetul de editare Final Cut Pro, asigurandu-le astfel conditii optime de lucru.

Traditie si continuitate

Directorul Astra Film s-a aratat multumit de faptul ca, si in acest an organizatorii evenimentului au ales Sibiul. „Am tinut foarte mult ca acest curs sa aiba continuitate si sa se desfasoare aici, in Sibiu, la Astra Film, si sa fie legat chiar de festival, din mai multe motive. In primul rand, pentru a atrage cat mai multi participanti romani, iar prin aceasta, sa sprijinim productia de documentar romanesc. In al doilea rand, acesti studenti vor participa si la festival, ca si a doua parte a cursului, vizionand peste 100 de documentare din toata lumea, cu abordari diferite", a declarat Dumitru Budrala, director Astra Film.

Documentar despre Piata Cibin

„Before you go" ii introduce pe participanti in toate aspectele elementare ale productiei unui documentar si se va finaliza cu editarea colectiva a unui scurt documentar despre piata agroalimentara Cibin. Atelierul, desfasurat in saptamana premergatoare festivalului Astra Film, implica aproximativ opt ore de lucru pe zi, in cadrul sau folosindu-se documentare devenite celebre, drept studii de caz. Totodata, fiecare participant va trebui sa realizeze un film documentar despre subiectul pe care il abordeaza in teza de doctorat.

Atelier de lucru

„Before you go" este un loc al intalnirii dintre regizori, profesori si viitori cineasti, un loc generator de idei si dispute privind tehnologia si tehnicile de interviu folosite intr-un film documentar, privind distributia, difuzarea si festivalurile de profil. Problemele etice ridicate de filmele documentare si responsabilitatea fata de subiecti constituie si ele teme de reflettie in cadrul atelierului. Evenimentul face parte din programele speciale ale Astra Film Festival 2009.

Parteneri

Coproducatorul evenimentului este Televiziunea Romana. Atelierul se desfisoara cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu, Primariei Sibiu, Institutiei Prefectului Sibiu, Uniunii Europene - Prin Programul Media Desk, Centrului National al Cinematografiei, Ministerul Culturii si Cultelor, Inspectoratul Scolar Sibiu. Parteneri: Fundatia Ratiu, Fundatia Soros Romania, Ambasada Frantei, Ambasada Elvetiei, Ambasada Finlandei, Ambasada Olandei, Ambasada Turciei si Ambasada Israelului.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav