Lectii de Shotokan la Sibiu E-mail
Lectii Shotokan Peste 120 de karatisti din Romania si Ungaria, si-au dat intalnire la sfarsitul saptamanii trecute de la Sibiu. Stagiul tehnic Shotokan KarateDo International, a reunit 17 cluburi autohtone dintre care trei din Sibiu. Invitat special a fost Directorul Sectiei Internationale RyuKanazavarium, Manabu Murakami.

120 de karateka din Romania si Ungaria au incercat sa invete din maiestria si agilitatea sensei-ului Manabu Murakami

Pe durata a trei zile orasul de pe malurile Cibinului a fost un puternic centru al artelor martiale. Peste 120 de karatisti din Romania si Ungaria s-au intalnit la Sibiu pentru un stagiu tehnic sustinut de Manabu Murakami. Stagiu s-a desfasurat pe parcursul a trei etape, prima, in cadrul careia sportivii au repetat tehnicile de baza, a doua etapa, cea care duce la formarea practicantului de Kumite, si ultima, care este si cea mai importanta, Kata urmata de Bunkai, in care sportivii exerseaza tehnici de lupta, dupa care le aplica.

Murakami, surprins de Sibiu

Karateka Manabu Murakami a fost pentru a zecea oara in Romania, si pentru a doua in Sibiu. Organizatorii competitei spun ca Murakami a fost foarte impresionat de felul in care arata orasul acum. „Manabu a mai fost in Sibiu in anul 2005, cand tot centrul istoric era in renovare, pentru a putea primii turistii in 2007 in proiectul capitalei culturale europene. Acum insa lucrurile arata altfel iar domnul Murakami s-a aratat placut surprins de schimbarile facute in aceasta perioada", a declarat Alexandru Achim, unul dintre organizatorii evenimentului. Manabu Murakami a sosit martea trecuta in Sibiu si a plecat inapoi spre Japonia duminica seara.

Tehnici complexe

La scoala generala numarul 9 din Sibiu cei 120 de sportivi alaturi de Manabu Murakami au exersat tehnici dintre cele mai grele. Astfel luptatorii au inceput Keri Waza, care este tehnica de picior, Te Waza, tehnica de mana dar si miscarile importante ale coprului in momentul efectuarii exercitiilor. Apoi au urmat si alte procedee precum Jiyu Ippon Kumite, Okuri Kumite si Kaeshi Kumite. Alexandru Achim, prezent la multe campionate mondiale europene si nationale, spune ca desi are ani multi in spate, inca exista carente. „Sunt de foarte multi ani in acest sport dar inca mai am unele inexactitati. Fiecare detaliu este important, astfel ca nerespectarea unor procedee minore pot duce la descalificari in competitii", declara sportivul.

Probleme de arbitraj

Tot in cadrul acestui stagiu de pregatire s-au discutat si greselile de arbitraj des intalnite in concursurile de specialitate. Alexandru Achim spune ca de multe ori aceste greseli nu se fac voit insa experienta arbitrilor nu este vasta. „Multi dintre arbitrii prezenti la competitii nu au fost in cariera lor mari karateka si astfel ca ei nu pot sesiza unele detalii foarte importante pe care noi le facem si astfel suntem depunctati din cauza aceasta. Insa acum la Sibiu s-a discutat si despre acest lucru si s-au pus in prim plan cele mai frecvente erori", explica Achim.

Cupa Romaniei

Odata cu acest stagiu la Sibiu s-a organizat si Cupa Romaniei la care Sibiul se poate mandri cu doua medalii de aur obtinute. Astfel ca la aceasta competitie Alexandru Achim a obtinut primul loc la categoria 35 plus, iar Comaniciu Ariadna a urcat si ea pe prima treapta a podiumului la categoria 16-17. La aceasta competitie au participat trei cluburi sibiene si anume Temerarul condus de Ionel Chioveanu, Sumikiri la care Alexandru Achim este presedinte si Clubul Sportiv Universitar.

SKI federatie cu intindere mondiala

SkI este cea mai mare federatie de karate din lume avand patru milioane de mebrii activi.In plus, organizatia are filiale in 26 de tari si este condusa de copilul minune al karate-ului, Hirokazu Kanazawa. Invitatul de la Sibiu, Manabu Murakami este directorul sectiunii internationale si este prezent anual cu astfel de manifestatii in aproape 60 de tari.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav