Limuzine de lux in garajele IPJ E-mail
limuzine de lux confiscate In garajele Inspectoratului Judetean de Politie zac 20 de autoturisme de lux, ce valoreaza zeci de mii de euro. Politistii, care nu mai au bani de benzina pentru masinile de serviciu, admira ultimele modele de BMW, Audi sau Mercedes pe care le au in custodie. Sunt bunuri sau dovezi confiscate in diferite cazuri penale.
Masinile de lux vor ramane in custodia politistilor pana cand instantele vor dispune confiscarea lor definitiva sau returnarea catre proprietari.

Politistii sibieni nici nu stiu ce „comori" au in garajele institutiei in care lucreaza. Mai exact 20 de autoturisme, printre care si cateva adevarate bijuterii pe patru roti. Printre acestea se numara modele precum BMW X5, BMW Seria 5, BMW 525, Audi A8, Audi A6 sau Mercedes SLK. Fiecare dintre aceste autoturisme valoreaza intre 10.000 si 100.000 de euro.

Niciuna dintre aceste masini nu apartin insa oamenilor in uniforma. Toate sunt indisponibilizate, adica nu au inca solutie definitiva de confiscare, in dosare penale aflate in lucru, la IPJ Sibiu sau Instantele de judecata. Oamenii legii nu pot decat sa priveasca cu jind la aceste bijuterii care au apartinut unor persoane suspectate de savarsirea unor infractiuni, in conditiile in care ei de-abia mai au bani de benzina pentru masinile de serviciu.

„Dovezi" cu vechime

Cea mai veche masina se afla in custodia Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu de opt ani, si pentru ea exista un dosar pe rol la Curtea de Apel Alba Iulia. Ultimul autoturism a intrat in „flota" de corpuri delicte in urma cu un an. Printre bijuteriile pe patru roti si-au gasit cate un loc de parcare si masini mai „simple", precum Dacia sau chiar un Oltcit fabricat in 1986. Toate aceste autoturisme sunt sigilate si nimeni nu poate nici macar sa-i "dea o cheie".

Magazie plina

Magazia de corpuri delicte a Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu este plina si de alte bunuri, majoritatea confiscate in baza Legii 8/1996, privind drepturile de autor, adica suporturi magnetice si digitale, dar si diverse produse textile. „Bunurile comune ridicate in vederea confiscarii care fac obiectul unor dosare penale sau in baza unor procese-verbale de contraventie sunt, in general, din categoria bunurilor care aduc atingere dreptului de proprietate intelectuala, precum si cele care fac obiectul comertului ilicit", spune agentul Adela Negoi, din cadrul Biroului de Relatii Publice al IPJ Sibiu. Dupa ramanerea definitiva a solutiilor, aceste bunuri se comercializeaza sau se distrug, dupa caz. Comercializarea se face prin Biroul Valorificari din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala a Finantelor Publice Sibiu. Aceeasi soarta o pot avea si autoturismele, peste foarte multi ani. Asta, daca instanta de judecata nu decide returnarea lor catre proprietari.

Arme confiscate

Politistii sibieni au „strans" si arme in magazia lor de corpuri delicte. „La ora actuala, in custodia IPJ Sibiu se afla aproximativ 50 de arme, in special arme de vanatoare si arme de tir sportiv", spune agentul Adela Negoi. Toate aceste arme ridicate in vederea efectuarii cercetarilor fac obiectul unor dosare penale pe linia nerespectarii regimului armelor si munitiilor. Insa, in timpul misiunilor lor, politistii sibieni au confiscat si alte dovezi. De exemplu, bani si bijuterii, care sunt tinuti in banca, substante stupefiante, care ajung in custodia IGPR, sau substante toxice si explozive, care ajung in custodia Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav