Locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati E-mail
locuri de munca pentru persoane cu dezabilitati Prima bursă de toamnă a locurilor de muncă, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, este adresată persoanelor cu dizabilităţi şi tinerilor care părăsesc centrele de plasament. Aceasta va avea loc vineri, 11 septembrie, în Sibiu, la sediul AJOFM din strada Morilor nr. 51A, de la ora 11, şi în Mediaş, la sediul Asociaţiei Phoenix Speranţa, str. G. Topârceanu, nr. 14, de la ora 9.

Până luni, fuseseră invitaţi 65 agenţi economici din judeţ. Dintre aceştia, doar zece au confirmat participarea, cinci la Sibiu şi cinci la Mediaş. Aceştia au pus la dispoziţie 85 locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt pentru muncitori necalificați în diverse domenii – cofetărie/patiserie, confecționare încălțăminte, confecționare îmbrăcăminte, în aparataj electric, dar sunt oferte și pentru cameristă, operator-dispecer, recepționer sau agent pază și ordine.

Din experienţa AJOFM, numărul firmelor va fi mai mare, unele prezentându-se chiar în ziua Bursei. Angajatorii care doresc să participe pot să contacteze reprezentanţii agenţiei la sediul de pe str. Morilor, nr. 51 A, sau la telefon 210882. Anul trecut, la bursa pentru pentru persoane cu dizabilităţi, au participat 15 firme, cu 105 locuri de muncă. Au fost angajate doar cinci persoane. AJOFM are în evidenţă, în acest moment, 133 de persoane cu dizabilităţi, 66 fiind femei. Doar 31 persoane cu dizabilităţi au fost încadrate în muncă, anul acesta. Ajofm a încheiat, în urmă cu câteva săptămâni, un protocol cu Direcţia generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru a prelua bazele de date ale acesteia.

Facilităţi pentru firme

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, beneficiază, pe o perioadă de 18 luni, pentru fiecare absolvent, de o sumă lunară egală cu de 1, 1,2 sau 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, cu condiţia să menţină raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 3 ani de la data încheierii acestora. De asemenea angajatorii, care în raport cu numărul de angajaţi, nu au obligaţia potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap (sau și-au îndeplinit această obligație), şi încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată persoane cu handicap, beneficiază lunar de la bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe o perioadă de 12 luni, de o subvenţie egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, pentru fiecare persoană cu handicap angajată.

Bursa de vineri se adresează în mod deosebit persoanelor cu nevoi speciale, dar este deschisă tuturor celor care nu au un loc de muncă şi doresc să se angajeze. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, este gratuită.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav