Masini noi pentru ISU E-mail
Masini noi pentru ISU Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Sibiu a primit, ieri, patru autospeciale nou-noute, in cadrul unui proiect european in valoare de peste 42 de milioane de lei, derulat din fondurile europene. Dupa ce li se va face receptia, autospecialele vor intra in serviciu. Parcul auto al ISU Sibiu se va "imbogati" cu alte autospeciale performante

In curand, soldatii focului din Sibiu vor avea masini noi pentru interventii. La sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu au ajuns, ieri, patru autospeciale noi, care urmeaza sa fie receptionate si apoi date in folosinta. Masinile fac parte dintr-un amplu program derulat de Regiunea 7 Centru, din fonduri europene. „Este vorba despre autospeciale destinate Regiunii 7 Centru.

Cele patru autospeciale au ajuns la Sibiu intr-o prima etapa derulata in cadrul acestui proiect. Dupa ce vor fi receptionate, se va stabili cu exactitate destinatia autospecialelor", spune sublocotenentul Diana Lazar, ofiter de relatii publice in cadrul ISU Sibiu. Deocamdata, masinile de-abia au intrat pe poarta unitatii. Urmeaza sa se stabileasca unde vor fi repartizate, in functie de nevoile operative. Cele patru autospeciale pot fi folosite cu predilectie pentru interventia in aglomerari urbane, deoarece se pot deplasa mai usor printre cladiri. Reprezentantii ISU spera sa poata derula cat mai repede formalitatile legate de inmatricularea si inscrierea in circulatie a autospecialelor, pentru a se putea folosi de ele.

Proiect european

Regiunea 7 Centru a primit autospeciale pentru ISU in valoare de 13.927.565 de lei. Acestea au fost primite in cadrul unui program derulat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Centrul Transilvaniei", pentru cele sase judete cuprinse in Regiunea 7 Centru, respectiv Sibiu, Alba, Brasov, Covasna, Harghita si Mures. Pana la sfarsitul acestei saptamani, toate cele 6 judete care formeaza aceasta regiune vor primi cate 4 autospeciale, in cadrul proiectului.

Acest proiect european are o valoare de peste 42.655.604 cu TVA din fondurile europene, cofinantarea fiind de 2%. In urmatoarea etapa a proiectului vor mai fi livrate inca 6 autospeciale pentru lucru cu apa si spuma, cate una pentru fiecare judet, 3 autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic) si cate o autospeciala in fiecare judet pentru descarcerari grele. Toate acestea urmeaza sa fie livrate pana la sfarsitul acestui an. De asemenea, vor fi instruite 647 de persoane care vor utiliza aceste echipamente specifice.

Autospeciale performante

Furnizorul autospecialelor ISU este societatea Romprim Bucuresti, care a fost selectata la licitatie. Autospecialele din prima transa sunt masini de capacitate medie, dotate cu aparate de resuscitare si echipamente de stins incendii. Au o capacitate de 2.000 de litri de apa si 100 de litri de spuma.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav