Medicina viitorului E-mail
Medicina viitorului Sibiul se numara printre orasele care ar putea beneficia de avantajele telemedicinei pentru a transmite EKG-uri si alte tipuri de analize, a anuntat subsescretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat.
In curand, sibienii vor fi scuti de drumurile catre laboratorul de analize

In cadrul seminarului privind aplicatiile in telemedicina, organizat de serviciul comercial al Ambasadei SUA in Romania, Raed Arafat a facut referire la un proiect dezvoltat cu finantare de la Banca Mondiala care se va realiza in scurt timp. Acesta prevede ca, Regiunea VII Centru, 40 de spitale vor fi conectate la un centru in judetele Mures, Bistrita-Nasaud, Alba, Brasov, Sibiu, Harghita si Covasna pentru a avea legaturi prin intermediul comunicatiilor. Subsecretaul de stat a mai precizat ca acest lucru va insemna totodata facilitarea consultatiilor la distanta pentru zonele care nu au specialisti, permitand totodata pregatirea si informarea acestora. In prezent, in Romania exista trei centre unde se aplica acest tip de telemedicina si anume Floreasca, Targu Mures si Timisoara.

Consulatii si analize online

La Sibiu, pacientii din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu vor fi primii beneficiari ai medicinei viitorului, prin intermediul unui proiect privind „Cresterea capacitatii de management institutional a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu". Programul isi propune sa realizeze o retea de calculatoare intre cele trei clinici universitare care sa optimizeze fluxul informational in cadrul spitalului. Astfel, in curand pacientii isi vor putea accesa rezultatele analizelor si informatiile legate de diagnostic direct online, prin intermediul unui sistem informatic specializat. Principalul obiectiv al programului consta in cresterea capacitatii de management institutional a spitalului, cat si intarirea institutiei de cercetare, dezvoltare si inovare, prin informatizarea spitalului. Astfel, in cadrul proiectului ce se va desfasura pe o perioada de 5 luni, vor fi create baze de date electronice cu informatii referitoare la cazurile internate, precum si studii clinice si paraclinice, ce vor fi inscrise in cadrul retelelor de profil europene. Valoarea totala a investitiei se ridica la aproximativ 341.405 lei.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav