Miliarde aruncate la caini E-mail
miliarde aruncate pe caini In timp ce scolile si gradinitele sufera la capitolul amenajari, din cauza bugetelor insuficiente alocate pentru investitii, municipalitatea rezerva sume fabuloase pentru "confortul" cainilor vagabonzi.

Aproape 11 miliarde de lei vechi (275.000 de euro) din bugetul local a investit Primaria in Adapostul pentru caini, din dealul Gusteritei, care urmeaza sa fie inaugurat la sfarsitul toamnei. Ca si cand suma nu era deja exagerat de mare, consilierii locali au suplimentat-o, in ultimele doua luni, cu 336.000 de lei (84.000 de euro).
In aceasta locatie, Primaria a investit peste 11 miliarde de lei vechi.

Sibiul va avea cel mai scump adapost pentru caini comunitari. Acesta este construit pe o suprafata de 3.010 metri patrati si costa nu mai putin de 921.985,99 lei, plus TVA. Adica 1.097.000 de lei (aproape 11 miliarde de lei vechi). La asa suma, sibienii de rand s-ar astepta, in mod normal, la un spatiu ultramodern, dotat cu echipament de ultima generatie sau chiar la mai mult. Cel mai scump adapost pentru caini din Romania nu arata, deocamdata, prea spectaculos. Este adevarat ca lucrarile nu au fost finalizate, inca, urmand ca obiectivul sa fie inaugurat la sfarsitul toamnei.

Gata, in proportie de 80%

Lucrarile propriu-zise la adapostul cainilor comunitari au inceput in primavara acestui an si sunt in curs de derulare si la ora actuala. Corpul administrativ al cladirii a fost finalizat in proportie de 80%. Dupa cum arata reprezentantii Primariei Sibiu, zilele acestea urmeaza ca intreg spatiul sa fie zugravit, dotat cu echipamente sanitare, corpuri de iluminat si sa fie montata centrala termica prevazuta in documentatia tehnica a proiectului. Pana in prezent, au fost realizate bransamentele pentru partea de padocuri, dar si lucrarile la canalizarea menajera. A fost turnat betonul armat in zona alocata padocurilor destinate cainilor, iar in momentul de fata se lucreaza si la montarea confectiilor metalice. Ultimele lucrari vor fi cele de asfaltare a aleilor si cele de imprejmuire a zonei.

Doar 200 de caini

Adapostul pentru patrupedele fara stapan este, de fapt, o cladire cu regim de inaltime parter, care va avea: hol de acces, sala de chirurgie-eutanasiere, frig, grup sanitar cu vestiar si dusuri pentru femei si, separat, pentru barbati, depozit de hrana pentru caini, sala de mese pentru personal si sala de adoptii. Pe terenul amplasat in dealul Gusteritei se va ingradi o suprafata de aproximativ 3.010 metri patrati, unde se vor amenaja, in plus, o parcare cu sapte locuri, 50 de padocuri, dar si garduri care vor delimita accesul adapostului, precum si curtea de alergare. Conform proiectului, fiecare padoc va fi amenajat pentru patru caini, iar fiecare caine va avea o cusca individuala. De asemenea, autoritatile locale dau asigurari ca adapostul inceput in primavara acestui an va fi finalizat, cu siguranta, inainte de venirea anotimpului rece. „Acest adapost va fi finalizat in toamna anului in curs si va putea gazdui aproximativ 200 de caini"; precizeaza Carmen Chis, consilier in cadrul Serviciului de presa al Primariei Sibiu.

Cerere de oferta

„Municipalitatea a organizat in data de 23 decembrie 2008 procedura de cerere de oferta pentru lucrarea de amenajare a padocurilor pentru cainii comunitari, inclusiv lucrarile de proiectare. In urma evaluarii ofertelor depuse, lucrarea a fost atribuita firmei FLODA GRUP SRL. Valoarea contractului este de 921.985,99 lei, fara TVA", precizeaza Carmen Chis.

Costuri suplimentare

Ca si cand suma prevazuta in proiectul initial nu ar fi fost deja exagerat de mare, municipalitatea a gasit de cuviinta sa suplimenteze fondurile pentru adapostul pentru caini. Nu mai putin de 300.000 de lei (3 miliarde de lei vechi) au fost alocate, in luna august, pentru "Iluminatul public la adapostul pentru caini". Banii au fost luati, prin rectificare bugetara, de la proiectul "Constructie pod nou - PECO Alba Iulia". Consilierii locali au decis, si in luna iulie, o suplimentare de fonduri. 30.000 de lei (300 de milioane de lei vechi) au fost alocati pentru achizitionarea unei autoutilitare pentru transportul animalelor, iar alte 6.040 de lei pentru cumpararea unui soft.

De 10 ori mai ieftin

Adaposturile pentru caini construite in alte orase din Romania au costat mult mai putin. De exemplu, Primaria Sectorului 1 a investit doar 200.000 de lei (2 miliarde de lei vechi) pentru adapostul construit pe un teren de peste 4.000 de metri patrati, in care pot fi gazduiti 500 de caini comunitari. Pe langa spatiile individuale pentru animale, adapostul cuprinde si un cabinet veterinar modern, dotat cu toate facilitatile, dar si o zona de birouri.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav