O zi de controale: 320 de angajati la negru E-mail
O zi de controale 320 de angajati la negruInspecţia Muncii a aplicat amenzi de peste 1,4 milioane de lei şi a depistat 320 de persoane fără forme legale de angajare, într-o singură zi de controale, la nivel naţional.

Inspecţia muncii a desfăşurat, vineri, 11 februarie, acţiuni de control la nivel naţional, pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată în domeniile de activitate în care s-a înregistrat o mai mare incidenţă a acestui fenomen.

Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 1.424.000 de lei, din care 873.200 de lei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 550.800 de lei în domeniul securităţii şi sanătăţii în muncă. Au fost depistate 320 de persoane fără forme legale de angajare. S-au aplicat amenzi în valoare de 564.000 de lei pentru munca nedeclarată.

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu. Au fost formate şase echipe interjudeţene, mixte (inspectori de muncă de la ITM Sibiu şi inspectori de muncă de la ITM Alba) şi alte 16 echipe compuse numai din inspectori de muncă de la ITM Sibiu (RM şi SSM). De asemenea, ITM Sibiu a delegat pentru această acţiune, la ITM Braşov, şase inspectori de muncă.

Au fost verificate 28 de unităţi din sectorul privat, pe raza localităţilor Sibiu, Valea Sadului, Mârşa, Copşa Mică, Ocna Sibiului, Cisnădie, Viile Sibiului şi Mediaş. Cei 44 inspectori de muncă au reuşit să identifice 22 de persoane, potenţiali lucrători „la negru".

Inspectorii de muncă s-au confruntat pe teren cu tentative de sustragere a angajatorilor de la efectuarea propriu-zisă a controlului. Astfel, o parte din aceştia au refuzat deplasarea la sediul ITM Sibiu, în condiţiile în care nu aveau la sediul societăţii toate documentele solicitate. De asemenea, s-au întâlnit situaţii în care lucrătorii refuzau să se identifice şi să dea declaraţii. „Poezia" frecvent spusă de aceştia sună precum „reprezentantul legal este plecat din localitate sau din ţară", „documentele solicitate sunt la contabilul care este plecat", „contractele de muncă se află la sediul social aflat în alt judeţ iar anunţarea reprezentantului legal este imposibil de efectuat".


Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav