Peste 4000 de inscrisi în clasa I E-mail
Peste 4000 de inscrisi Peste 4000 de copii, care au împlinit vârsta pentru a merge la şcoală, se vor aşeza, pentru prima dată, în bănci, săptămâna viitoare.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sibiu (IŞJS), în evidenţele instituţiei figurează, până în prezent, 4268 de înscrişi în clasa I, în întreg judeţul Sibiu. Curţile şcolilor generale ar trebui să fie pline, însă, din păcate, părinţii vor fi cei care vor alege în cele din urmă. „Numărul lor este de peste 4000, însă rămâne de văzut dacă vor veni toţi la începutul anului şcolar”, spun reprezentanţii instituţiei sibiene.

Reprezentanţii unităţilor şcolare se declară mulţumiţi, majoritatea şcolilor din municipiul Sibiu atingând numărul normal de cereri pentru ocuparea a cel puţin unei clase. Din cele şapte şcoli din municipiul Sibiu, contactate de ziarul nostru, una dintre ele a reuşit să formeze patru clase, primind peste 100 de cereri.

Este vorba despre Şcoala Generală cu clasele I-IV numărul 4, unde au fost depuse 103 cereri pentru formarea a patru clase, două de limba română şi alte două cu predare în limba germană. De cealaltă parte se află Şcoala Generală numărul 10, unde numărul cererilor depuse nu a fost destul nici pentru o singură clasă. Astfel, din cele 25 de locuri puse la dispoziţie de unitatea şcolară, au fost ocupate 20. „Vor mai fi, în mod disgur, depuse cereri şi după 1 septembrie, aşa se întâmplă de obicei”, spun reprezentanţii şcolii.

La Şcoala cu clasele I-IV cu numărul 1 din municipiul Sibiu, locurile au fost ocupate în totalitate. Toate cele 60 de locuri puse la dispoziţie pentru viitorul an şcolar au fost ocupate şi vor fi înfiinţate două clase. La Şcoala numărul 2, spre exemplu, numărul de cereri a depăşit numărul de locuri oferit. Pentru înfiinţarea celor trei clase de I-a au fost puse la dispoziţie 75 de locuri, cererile ajungând la 76. „Nu-i putem refuza chiar dacă vin mai târziu”, spun reprezentanţii unităţii.

Nici la Şcoala Generală „Mihai Eminescu” lucrurile nu stau rău. Locurile au fost ocupate toate, astfel încât 47 de elevi, împărţiţi în două clase, vor învăţa alfabetul în viitorul an şcolar. La Şcoala numărul 12, aceeaşi situaţie. Cele 25 de locuri puse la dispoziţie au fost ocupate în totalitate de şcolari.

La Şcoala generală „Radu Selejanu” vor fi înfiinţate două clase, fiind depuse 42 de cereri pentru primul an şcolar primar. „Noi am avut locuri pentru trei clase, însă Şcoala nr.4, care este în apropierea noastră, a obţinut permisiunea de a înfiinţa o nouă clasă de limba germană şi ne-au mai luat din şcolari”, spun reprezentanţii instituţiei. Cu toate acestea, toate locurile pentru înfiinţarea celor două clase au fost ocupate.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav