Polisano se lanseaza in industria farmaceutica E-mail
 title= Centrul de Cercetare-Dezvoltare Polipharma Industries, al Grupului Polisano, va finaliza pana in luna mai a anului viitor, patru laboratoare medicale de cercetare care vor deservi fabricile romanesti de medicamente.
"Acest centru va deservi fabrica de medicamente ce va produce medicamente romanesti, competitive cu cele straine", dr. Ilie Vonica.

Grupul Polisano a lansat si a prezentat, ieri, un proiect de infrastructura de cercetare, format din patru laboratoare: laboratorul galenic, laboratorul-pilot, laboratorul fizico-chimic si cel microbiologic. Doua dintre ele vor fi destinate dezvoltarii tehnologice, ce presupune preformularea de medicamente, dezvoltarea, optimizarea si validarea proceselor tehnologice a medicamentelor. In celelalte doua laboratoare, destinate dezvoltarii analitice, se vor realiza analiza microbiologica, analiza fizico-chimica a medicamentelor si studii de stabilitate.

Proiect de peste 9 milioane de lei

Centrul de Cercetare-Dezvoltare Polipharma Industries CEDEPOLIND, ce apartine grupului Polisano, va urmari ca in aceste laboratoare de cercetare si de dezvoltare sa implementeze niste procese tehnologice de preparare a medicamentelor moderne, in timp real. „Dorim dezvoltarea de medicamente generice si forme farmaceutice noi, cu cedare controlata, modificata sau sustinuta", a explicat dr. farmacist Ioan Tomuta, din cadrul Centrului de Cercetare-Dezvoltare Polipharma. Valoarea totala a proiectului este de 9.722.138 de lei. Doar 30% din aceasta suma reprezinta investitia Grupului Polisano, din resurse proprii, restul de 70% fiind finantat de Agentia Nationala de Cercetare Stiintifica.

Echipamente de ultima generatie

In momentul de fata, echipa care s-a ocupat de implementarea proiectului de cercetare a ajuns in faza de achizitii de echipament pentru dotarea laboratoarelor cu aparatura de ultima generatie. Unele aparate, cum ar fi difractometrul cu raze X direct pe pulberi, reprezinta chiar o premiera pentru Romania. In total, laboratoarele vor fi dotate cu 112 echipamente, din care sase au o valoare de peste 100.000 de euro.

Locuri de munca

La Centrul de Cercetare vor fi create 23 de noi locuri de munca in domeniul cercetarii. Sibienii vor avea numai de castigat de pe urma Centrului de Cercetare-Dezvoltare Polipharma. „Se vor crea noi locuri de munca, centrul de cercetare va fi certificat GMP, ceea ce ne da ocazia sa facem cercetari la nivel international, iar acest centru va deservi fabrica de medicamente ce va produce medicamente romanesti, competitive cu cele straine", explica dr. Ilie Vonica, presedintele Grupului Polisano.

Prima statie-pilot din tara

Cele patru laboratoare de cercetare a produselor farmaceutice vor fi amenajate pe platforma Industriala Polipharma Industry, de pe Soseaua Alba Iulia, numarul 154. Acestea vor fi finalizate in mai 2010. „Va fi prima statie-pilot realizata in tara si care va fi autorizata de Agentia Nationala a Medicamentului, pentru producerea loturilor-pilot privind studiile chimice", sustine dr. Tomuta. Centrul de Cercetare-Dezvoltare Polipharma a mai depus un proiect de cercetare la IMPACT in septembrie 2007 si au castigat.

Tarife reduse la Polisano

Clinica Polisano si Spitalul Centrului Medical Polisano a adoptat o „politica de preturi" adecvata crizei economice pe care o traverseaza sibienii. Dr. Ilie Vonica a hotarat, impreuna cu echipa sa, sa acorde reduceri de tarife atat pacientilor, cat si societatilor comerciale. „Am hotarat sa reducem preturile de coplata cu 30%, pentru cei care sunt asigurati la Casa de Asigurari de Sanatate, sa facem reduceri de 10% pentru cei care fac analize medicale la laboratorul din Clinica Polisano si sa oferim un pret rezonabil societatilor comerciale care intocmeasc la noi contracte de medicina muncii", afirma presedintele grupului Polisano, dr. Ilie Vonica.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav