Politistii sibieni au iesit in strada pentru a-si cere drepturile E-mail
politistii sibieni au iesit in strada Aproximativ 40 de poliţiştii sibieni au ieşit luni, 17 august, în stradă, însă nu pentru asigurarea liniştii publice, ci pentru a-şi arăta nemulţumirea privind depreceierea nivelului de trai şi al condiţiilor de muncă.

Poliţiştii, alături de reprezentanţii sindicali, şi-au „ocupat locurile” în faţa clădiri prefectului judeţului Sibiu, intrarea dinspre strada Mitropoliei, luni, 17 august, începând cu ora 10. Îmbrăcaţi în haine de serviciu, aceştia au protestat împotriva deprecierii nivelului de trai şi a condiţiilor de muncă. Vocile lor se alătură celorlalţi colegi din ţară.

Potrivit reprezentanţilor sindicatului poliţiştilor, motivele pentru care au ieşit în stradă privesc neplata compensaţiilor de chirie, cuvenite poliţiştilor mutaţi în interesul serviciului, neacordarea primelor de vacanţă şi a normei de echipament, neplata orelor suplimentare sau necompensarea cu timp liber corespunzător. De asemenea, poliţiştii sunt nemulţumiţi de iminenta scădere a veniturilor cu un procent de 20 la sută şi de lipsa logisticii necesare desfăşurării muncii de zi cu zi.

Proteste şi la Bucureşti

Poliţiştii sibieni nu sunt sibgurii care au ieşit în stradă luni. Potrivit Mediafax, aproximativ 200 de poliţişti au protestat, luni, în Capitală, cerând reprezentanţilor Guvernului fonduri pentru plata orelor suplimentare, reducerea deficitului de 8.000 de poliţişti din sistemul de siguranţă publică şi bani pentru chiriile celor care nu lucrează în localităţile de domiciliu.

Preşedintele Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, a spus, potrivit Mediafax, că a transmis o adresă Consiliului European al Sindicatelor din Poliţie, solicitând o întrevedere comisarului european pentru Justiţie şi Afaceri Interne în România, pentru a-l informa de problemele cu care se confruntă.

Poliţiştii vor organiza, la nivel naţional, proteste în fiecare zi a săptămânii, potrivit aceleiaşi surse, nemulţumiţi fiind de subfinanţarea sistemului şi de faptul că reprezentanţii nu oferă soluţii la problemele lor.

Ultima întâlnire dintre reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor şi sindicalişti pe această temă nu a adus rezultatele dorite de repezentanţii poliţiştilor, ministerul oferind doar promisiuni şi nimic concret.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav