Prefectul ~ Iohannis isi exercita mandatul legal E-mail
Iohannis îşi exercită mandatul legal În cazul în care constatarea ANI potrivit căreia Iohannis a fost incompatibil rămâne definitivă, primarul Sibiului nu poate ocupa o funcţie sau demnitate publică dintre cele prevăzute de lege, cu excepţia celor elective, pe o perioadă de trei ani de la constatarea stării de incompatibilitate, este şi concluzia Prefecturii *

Prefectul Constantin Trihenea a declarat ieri că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, exercită legal mandatul de primar al municipiului Sibiu, în perioada 2008-2012, concluzie la care a ajuns după ce juriştii Instituţiei Prefectului au analizat documentul prin care Agenţia Naţională pentru Integritate a constatat că Iohannis s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2003 - 2004.

"Dacă starea de incompatibilitate, pentru 2003-2004, rămâne definitivă, aceasta produce efecte în gestionarea carierei domnului Iohannis, în sensul că nu poate ocupa o funcţie sau demnitate publică dintre cele prevăzute de lege, cu excepţia celor elective, pe o perioadă de trei ani de la constatarea stării de incompatibilitate", se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.

Luni dimineaţa, ANI a dat publicităţii un comunicat prin care anunţa că Iohannis s-a aflat în incompatibilitate, timp de aproximativ un an, în mandatul 2000-2004. Klaus Iohannis a contestat în instanţă acest lucru.

Într-o emisiune difuzată de postul Realitatea Tv Sibiu, Iohannis a declarat: "să judece judecătorii dacă ANI şi-a făcut treaba sau a făcut lucru de mântuială ", adăugând că ANI a avut de verificat două hârtii, iar după ce i-a luat trei luni ca s-o facă, a tras concluzia greşită.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav