Premierul Boc a prajit criza la societatea Retrasib E-mail
Boc la Retrasib Premierul Emil Boc s-a aflat, miercuri, la Sibiu. Acesta a făcut o vizită la firma Retrasib, specializată în producerea de echipamente pentru transportul şi distribuţia energiei electrice, iar apoi a avut o întânire cu reprezentanţii administraţiei locale şi directorii serviciilor deconcetrate.

Aflat în vizită la firma sibiană cu capital integral privat, Retrasib, premierul Emil Boc a declarat că România trebuie să pună accent pe domeniile în care este competitivă, pentru a ieşi din criză. „Ceea ce se întâmplă aici, în această societate e poate la scară mult mai mică ceea ce ar trebui să se întâmple în România, pe termen mediu şi lung”, a declarat premierul, impresionat de rezultatele firmei sibiene.

Premierul a făcut un tur al fabricii şi apoi a asistat la testarea celui mai mare transformator electric din ţară, cu o greutate de 300 tone, care ar putea aprinde cinci milioane de becuri, după cum au explicat reprezentanţii firmei. Transformatorul a fost produs pentru Transelectrica şi va fi livrat la sfârşitul lunii martie. Cu ajutorul acestuia, Transelectrica va face reduceri de cheltuieli de 280.000 euro, anual. La finalul testului – simularea unui fulger din natură - premierul a glumit că astfel „prăjim criza definitiv, pentru ca generaţia noastră să nu mai audă de ea.”

"Ce se întâmplă aici e un semn bun pentru ieşirea din criză. Ieşirea trebuie să ne găsească consolidaţi , trebuie să punem accentul pe anumite domenii, unde putem avea performanţă, datorită standardelor de calitate şi mangementului performant", a spus Boc.

"România va reuşi, pe termen mediu şi lung, în Europa, dacă va pune accentul pe domeniile unde suntem competitivi şi în care reuşim să producem valoare adăugată, şi nu doar să fim o societate care să consume bunurile produse în altă parte. Cred că soarta României pe termen mediu depinde de capacitatea de a sprijini aceste domenii strategice, care aduc competitivitate, comenzi şi locuri de muncă."

Premierul a fost invitat anul trecut de către conducerea firmei şi a acceptat, acum, pentru a da un semnal că statul sprijină iniţiativele de succes. Acesta a explicat că prima măsură a statului este să nu încurce companiile care merg bine. A doua măsură este aceea de a crea un cadru legislativ pe măsură.

Retrasib a avut o cifră de afaceri de 36 milioane de lei anul trecut şi un profit de 650.000 de euro.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav