Programul de 1 Decembrie la Sibiu E-mail
program 1 decembrie Ziua Naţională a României va fi sărbătorită cu depuneri de flori, concerte de fanfară şi simpozioane.

În avanpremiera Zilei Naţionale a României, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” în colaborare cu Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Arhivele Naţionale - filiala Sibiu, organizează, în data de 30.11.2009, orele 18:00, în sala de conferinţe a Cercului Militar Sibiu, un simpozion dedicat acestui important eveniment din viaţa ţării.

“În cadrul simpozionului, vor susţine comunicări col. prof.univ.dr. Benoni Sfârlog, Comandantul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, prof. dr. Alexiu Tatu, directorul Arhivelor Naţionale filiala Sibiu, conf. univ. dr. Mihai Sofronie, din partea Asociaţiunii Transilvane pentru Literatură Română şi Cultura Poporului Român „ASTRA”, mesajul principal al prelegerilor fiind axat pe importanţa actului istoric înfăptuit la 1 decembrie 1918, sacrificiile şi jertfele ce au urmat evenimentului amintit, într-un cuvânt, fundamentele evoluţiei naţiunii române” arată Ofiţerul de relaţii publice Cpt. Radu Dinu.

Acţiunile dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale vor continua în data de 1 decembrie când, începând cu ora 09:45, se vor organiza ceremonii militare:
- 09.45 – 10.00 Depunere de coroane şi jerbe de flori la Consiliul Dirigent (pe strada N. Bălcescu, lângă Agenţia C.F.R.);
- 10.30 – 10.45 Depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul „Ofiţerilor căzuţi în Primul Război Mondial” (amplasat în faţa sediului Unităţii Militare 01473 Sibiu);
- 11.15 – 11.40 Depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor înălţat în cimitirul din Pădurea Dumbrava.

Vor depune coroane şi jerbe de flori: Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria municipiului Sibiu, Garnizoana Sibiu, reprezentanţii Partidelor Politice, asociaţii, ligi, fundaţii persoane particulare şi elevi din urbea de pe Cibin.
Activităţile dedicate Zilei Naţionale se vor încheia cu un concert susţinut de fanfara militară, în Piaţa Mare, începând cu orele 12:30.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav