Radu Stanca laudat in Finlanda E-mail
radu stanca laudat "Un spectacol proaspăt şi tulburător”, un spectacol ce "debordează de atât de multă frumuseţe, "actorii români sunt adevăratele miracole” – sunt câteva dintre aprecierile de care montarea "Viaţa cu un idiot” a avut parte în presa finlandeză*
Spectacolul “Viaţa cu un idiot” încheie socotelile cu anul 2009, iar bilanţul e pozitiv: după numeroase reprezentaţii pe scena Teatrului Naţional “Radu Stanca”, “Viaţa cu un idiot” s-a jucat în octombrie, noiembrie şi decembrie în Rusia şi Finlanda.

Ultimul turneu, cel din Finlanda, a adus echipei din Sibiu destule laude în presă, fiind considerat drept cea mai emoţinantă reprezentaţie a anului pe scena Teatrului Turku City Theatre, de publicaţia Turun Sanomat: „La Turku City Theatre am asistat sâmbătă seara la cea mai emoţionantă reprezentaţie a anului pe scena de-aici. Turku City Theatre a făcut un real act de cultură invitând un spectacol proaspăt şi tulburător al scenei teatrale internaţionale. Spectacolul m-a impresionat profund.”

Pe aceeaşi linie, merg şi ziariştii publicaţiei ” Helsingin Sanomat: “Spectacolul debordează de atât de multă frumuseţe, încât lasă spectatorul uşor stingherit. Oare am meritat eu toată această frumuseţe?”. Nici prestaţia actorilor sibieni, pe scena Espoo City Theatre, nu a fost trecută cu vederea: „Actorii români sunt adevăratele miracole pe care regizorii le cer: sunt versatili ca nişte demoni, sensibili ca nişte îngeri”- Aamulehti.

“Viaţa cu un idiot”, de Viktor Erofeev, a fost montat de regizorul ucrainean Andriy Zholdak în 2007 pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca”. Spectacolul are la bază ideea „Dacă dragoste nu ai, nimic nu eşti” şi se desfăşoară într-un ritm ameţitor şi forţează limitele, trecând de la violenţă extremă la sensibilitate copleşitoare.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav