Reincep Serile Artgotice E-mail
Reincep Serile ArtgoticePrima ediţie din acest an a proiectului „Serile Artgotice – arte în dialog”, organizat de Asociaţia Artgothica Sibiu, aduce şi în acest an, în faţa sibienilor, artişti din toată ţara.

Evenimentul va fi anunţat marţi, 25 ianuarie, de la ora 12:00, în Sala Oglinzilor a FDGR, unde va avea loc conferinţa de lansare a Asociaţiei Artgothica Sibiu, în cadrul căreia Călin Sămărghiţan, preşedintele asociaţiei şi directorul economic, Dan Herciu vor trece în revistă evenimentele organizate în anii trecuţi şi vor prezenta proiectele Asociaţiei pe anul 2011.

Proiectul va fi lansat miercuri, 26 ianuarie, de la ora 17:00, la Atrium Classic Cafe şi are ca scop facilitarea dialogul între artiştii din oraşe diferite, dar şi între artişti şi publicul larg. Invitaţii primei seri sunt scriitorul sibian Ioan Radu Văcărescu, preşedintele Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România, şi artistul plastic bistriţean Andrei Pandea-Antonescu, autorul proiectului artistic şi umanitar „Corul inocenţilor”, în cadrul căruia are loc expoziţia din Piaţa Mare cu acelaşi nume, în perioada 25-31 ianuarie.

Sub titlul „Serile Artgotice – arte în dialog”, membrii Asociaţiei se vor întâlni cu publicul în fiecare lună, în Atrium Classic Cafe, pentru a propune sibienilor un dialog cu doi artişti locali sau din alte oraşe ale ţării, reprezentanţi a două arte. La fiecare întâlnire va fi invitat un scriitor, iar cel de-al doilea invitat va reprezenta, după caz, pictura, sculptura, filmul, muzica sau alte domenii ale artei. Din Asociaţia Artgothica Sibiu fac parte artişti şi oameni de cultură printre care Călin Sămărghiţan, Niu Herişanu, Dan Herciu, Mihai Curtean, Anda Ionaş şi Ioana Mălău.

Tot în fiecare lună vor avea loc Atelierele Artgotice de literatură şi artă, la care vor participa elevi şi studenţi de la instituţiile de învăţământ din Sibiu. Atelierele vor fi coordonate de artiştii invitaţi.

În cadrul Serilor Artgotice din anii precedenţi, s-au stabilit contacte cu scriitori din Marea Britanie, Cenaclul literar „Reflexos” din Madrid, precum şi Compania „Artejescal” din Madrid, care a început anul trecut un proiect de promovare a artiştilor plastici sibieni în lume.


 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav