Revelionul intarziatilor E-mail
Revelionul intarziatilor E decembrie.

Da, e prea târziu dacă până acum nu aţi găsit un loc potrivit să vă petreceţi Revelionul. Şi veţi rămâne fie acasă, fie în Piaţa Mare. Dar anul ăsta nu mai cântă Europe. Aşa că, probabil, nu va fi un Revelion pe care să îl ţii minte.
Pentru operatorii de turism, dacă numim aşa toţi proprietarii de pensiuni din marginea Sibiului, Revelionul a fost tot timpul o adevărată mană cerească. Cele mai profitabile zile din an. Că omul n-are chef să-şi petreacă cea mai importantă noapte din an în acelaşi loc pe care îl vede zi de zi.

Tuturor ne vine cheful de plecat în perioada sărbătorilor de iarnă. Iar din punctul acesta de vedere, Mărginimea Sibiului a ştiut tot timpul să îşi vândă produsele. Bucureştenii mai ales se dau în vânt după coastele Cindrelului. Fani declaraţi ai sănilor trase de cai, ai colindătorilor şi bunătăţurilor care fac să geamă pivniţele gospodarilor mărgineni. Preţul, pipărat, nu glumă. Să zicem că între sejururile în străinătate oferite de agenţiile de turism şi cele din Mărginimea Sibiului nu e nicio diferenţă de preţ. Iar dacă este, e în favoarea sibienilor.

Prin urmare, am luat la puricat pensiunile din judeţ în căutarea unor locuri libere sau măcar a unor informaţii legate de preţurile la care au vândut pachetele de Revelion. Prima oprire, aproape de creasta Cibinului, la cabana Crăciuneasa. Bine ascunsă de ochii lumii, Crăciuneasa este cam la 20 de kilometri depărtare de Gura Râului. Loc superb, mai ales iarna. De Revelion, evident, plin ochi. „Pentru Revelion am vândut toate locurile pe care le-am avut cu 900 de lei pentru trei zile, cu mic dejun inclus şi trei mese festive”, spune cabaniera de la Crăciuneasa.

 Din păcate, pentru Crăciun lumea nu s-a prea înghesuit. 10 locuri îşi aşteaptă încă ocupanţii pentru doar 600 de lei. Ceva mai „spre oraş”, chiar în Gura Râului, pensiunea Sânziana e şi ea plină ochi. Capitalismul şi-a spus cuvântul, preţurile fiind exprimate doar în euro. 80 pe zi. „Nu mai avem niciun loc. Am vândut pachetele de patru zile, cu masă inclusă, pentru 320 de euro de persoană”. Adică puţin peste 10 milioane de lei vechi. Cam la acelaşi preţ s-au dat locurile şi la pensiunea „Nu mă uita” din Sălişte. „Avem patru camere în care putem caza 12 persoane. Pentru patru zile am vândut locurile cu 1000 de lei de persoană, evident, cu masa inclusă”, spune proprietarul pensiunii „Nu mă uita”. La un mic calcul, în patru zile o pensiune încasează cel puţin 120 de milioane de lei vechi. O avere, am putea spune.

Prin urmare, Mărginimea are lacăt pus la poartă pentru întârziaţi. Iar într-un asemenea moment, cine pune prea multe condiţii, inclusiv la preţ, are mari şanse să rămână acasă. Dacă v-a cuprins disperarea şi sunteţi decişi să nu vă uitaţi la bani doar pentru un revelion perfect, la Păstrăvăria Albota încă mai sunt locuri. Puţine, dar încă mai sunt. „Mai avem două camere libere, una în vila B şi una în vila C. Vindem pachetele prin agenţia noastră de turism la preţul de 2150 de lei de persoană”, spune recepţionera de la Păstrăvăria Albota. Însă de douăzeci şi ceva de milioane de căciulă primiţi mult mai mult decât o simplă masă şi un pat unde să vă puteţi trânti.

Primirea se face cu vin fiert, ţuică, afinată şi ansamblu de dansuri populare. În ziua următoare, după turul păstrăvăriei, se organizează excursie la Biserica Evanghelică din Cârţa iar seara puteţi vedea incredibilul ritual de hrănire al peştilor. Cheful de revelion începe cu foc de tabără şi cu Jan Oprişor iar în prima zi din noul an doamnele se pot bucura de o baie în lapte de capră. Tot în prima zi se organizează concursul de pescuit, unde cel care va prinde cel mai mic peşte va avea ocazia să îşi arunce undiţa în bazinul de reproducători, de unde e imposibil să nu scoateţi un peşte peste un kilogram jumătate. Pe bani, dar merită.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav