Rulajul Sibex in crestere cu 140 la suta E-mail
Rulajul Sibex La bursa sibiană, cea de-a doua şedinţă a săptămânii a debutat într-o notă optimistă, cu creşteri generoase înregistrate în special pe vedeta Sibex, anume simbolul DESIF 5, dar şi pe celelalte derivate. Creşterile se justificau prin aşteptările investitorilor legate de decizia Curţii Constituţionale privind pragul de deţinere la Societăţile de Investiţii Financiare. Ulterior, pe parcursul zilei, Curtea Constituţională a luat decizia menţinerii pragului de deţinere la SIF-uri respingând excepţia de neconstituţionalitate invocată în acest caz. Până la comunicarea deciziei oficiale, acţiunile SIF au fost suspendate pe piaţa spot, situaţie care a determinat, conform regulamentului, şi suspendarea derivatelor pe acestea la Sibiu. Suspendarea derivatelor SIF la bursa sibiană a avut loc la ora 13:41, reluarea făcându-se la ora 15,50, după o presesiune de 15 minute.

În contextul acestor evenimente, lichiditatea pieţei a fost una mult mai bună fiind influenţată de mişcările de preţ înregistrate. Astfel, până la ora 13:41 se încheiaseră peste 4100 contracte iar după reluarea tranzacţiilor cu derivatele SIF rulajul a ajuns până la finalul orarului la peste 8600 contracte, fiind stabilit cel mai bun volum din această lună, în creştere cu 140 % faţă de ziua anterioară. Numărul tranzacţiilor a depăşit 1500 iar valoarea acestora a ajuns la aproape 7 milioane lei. Amplitudinea efectelor deciziei privind pragul deţinerilor la SIF-uri se poate observa prin numărul ridicat de contracte încheiate într-o perioadă scurtă de timp, mai exact de la ora 15:50 până la închiderea de la ora 17:15. Volumul a crescut considerabil pe fondul reacţiei investitorilor care după menţinea pragului la 1 % au tranzacţionat puternic pe scădere, cotaţiile pierzând tot ce acumulaseră în prima parte a şedinţei şi intrând pe traseu descendent.

Vedeta DESIF 5 a atras din nou cele mai multe contracte, adică 8097 reprezentând o pondere de 94 % din rulajul şedinţei. Pentru scadenţa septembrie cotaţia a deschis la 0,8147 ajungând în urma aprecierii cu maximul admis până la 0,8751 lei. După anunţarea deciziei Curţii Constituţionale şi revenirea la tranzacţionare, DESIF 5 septembrie au scăzut puternic ajungând până la un minim de 0,77 lei. Tranzacţiile de la închidere au stabilit o cotaţie de 0,78 lei, în minus cu 2,01 bani. Cam pe aceleaşi coordonate a stat şi evoluţia DESIF 5 decembrie care după ce au deschis la 0,8353 lei au urcat la un maxim de 0,89 lei coborând apoi la un minim de 0,8 lei şi închizând la 0,81 lei/acţiune, în minus cu 0,51 bani. Pe scăderi de 0,87 şi 0,81 bani au închis şi DESIF 5 martie şi iunie 2010, conform cotaţiilor de 0,845 şi 0,855 lei. Şi DESIF 2 au avut o zi mai bună, atrăgând 371 contracte şi clasându-se pe locul doi. Pentru scadenţa septembrie DESIF 2 au fost cotate la 0,67 lei, în scădere cu 2 bani iar pentru decembrie la 0,6705 lei, în minus cu 1,75 bani. Pe segmentul derivatelor pe acţiuni în atenţia investitorilor au mai intrat şi derivatele SNP şi TLV care au avut de asemenea o evoluţie „roşie”. Doar derivatele BRD septembrie au făcut excepţie apreciindu-se cu 12,5 bani până la 7,9 lei/acţiune.

În aria valutelor perechea EURO/RON a atras 34 contracte. Pentru septembrie euro a scăzut cu 1,28 bani valorând 4,2822 lei.

Numărul total al poziţiilor futures a crescut din nou cu circa 2000 deschideri ajungând la 42.572.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav