Sase licee incep anul scolar cu o clasa de a IX~a mai putin E-mail
6 licee Trei şcoli cu profil teoretic şi alte trei cu profil tehnologic, din judeţul Sibiu, vor avea cu şase clase mai puţin în anul şcolar 2010-2011, după ce reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sibiu şi ai unor comisii specializate au hotărât desfiinţarea unor clase de a IX-a. Decizia a fost motivată prin numărul redus de absolvenţi de clasa a VIII-a de anul acesta, cu 205 mai puţini decât anul şcolar în curs.

Este vorba despre Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Sibiu, Liceul Teoretic din Dumbrăveni şi Liceul Teoretic “Stephan Ludwig Roth” din Mediaş, pentru filiera teoretică şi Colegiul Agricol “D.P Barcianu” din Sibiu, Grupul Şcolar “Automecanica” din Mediaş şi Şcoala Naţională de Gaz, tot de la Mediaş, pentru filiera tehnologică. “Am luat această decize pentru că la finalul acestui an şcolar, numărul absolvenţilor de clasa a VIII-a va fi mai mic cu 205 faţă de anii trecuţi şi pentru că numărul de elevi din planul de şcolarizare nu trebuie să depăşească numărul de elevi din clasa a VIII-a”, a declarat inspectorul şcolar general, Constantin Gorun.

Zona în care numărul de absolvenţi de clasa a VIII-a este cel mai scăzut este Mediaş şi Dumbrăveni, a precizat Gorun. “Am luat hotărârea să închidem Liceul Teoretic din Dumbrăveni pentru că numărul de elevi la finalul clasei a XII-a este scăzut”, a declarat Constantin Gorun. Potrivit acestuia, în anul şcolar 2005-2006, la Dumbrăveni, la Liceul Teoretic, au urmat cursurile pentru clasa a XII-a 18 elevi, în 2006-2007, 15 elevi, în 2007-2008, 19 elevi, în 2008-2009, 16 elevi. Situaţia este aceeaşi şi în acest an şcolar, când în clasa a XII-a sunt înscrişi 16 elevi. Anul şcolar trecut, la acelaşi liceu, la prima sesiune a Bacalaureatului, au promovat trei elevi, conform datelor oferite de Gorun.

Măsurile vor fi puse în aplicare începând cu anul şcolar 2010-2011.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav