Scoli sibiene fara autorizatii igienico sanitare E-mail
scoli sibiene fara autorizatii Peste 60 de şcoli din judeţul Sibiu, cele mai multe din mediu rural, funcţionează, în prezent, fără o autorizaţie de funcţionare emisă de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu (DSPS). Potrivit reprezentanţilor instituţiei, acestea nu îndeplinesc condiţiile igienico-sanitare necesare acordării avizului.

Începutul vacanţei de vară este un prilej bun de reabilitare a unităţilor şcolare din judeţul Sibiu. Până pe 15 august, când are loc depunerea de dosare la sediul DSPS, în vederea acordării avizului, situaţia în judeţul Sibiu este următoarea: 56 de şcoli din mediul rural nu au primit avizul de funcţionare din partea direcţiei de sănătate, iar în Sibiu, 12 şcoli sunt neautorizate sanitar.

Conform sursei citate, în mediul urban, unităţile şcolare se confruntă cu deficienţe în ceea ce priveşte grupurile sanitare, care, de cele mai multe ori sunt necorespunzătoare şi insuficiente. De asemenea, sălile de clasă sunt neigienizate, mobilierul este învechit şi degradat, pereţii fisuraţi, tâmplăria degradată, curtea nu este împrejmuită cu gard, iar pavimentele sunt şi ele degradate.

Canlizarea şi alimentarea cu apă, o problemă în mediul rural

Principalele probleme în mediul rural sunt, aşa cum reiese din documentul primit din partea DSPS, alimentarea cu apă necorespunztoare, grupurile sanitare necorespunzătoare şi insuficiente şi lipsa unui sistem propriu de colectare a apelor reziduale. Şi în cazul şcolilor din mediu rural, aspectul interior şi exterior al unităţilor de învăţământ lasă de dorit. Potrivit informaţiilor primite de la aceeaşi sursă, există şcoli în care acoperişul, pereţii, mobilierul şi curtea imobilului se află în stare de degradare. De asemenea, sălile de clasă sunt neigienizate, iar iluminatul este necorespunzător.

Norme de igienă

Pentru primirea avizului favorabil din punct de vedere igienico-sanitar, şcolile trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Potrivit normelor de igienă privind unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor, ocupă un loc prioritar aprovizionarea cu apă, colectarea şi evacuarea corespunzătoare a reziduurilor solide şi lichide şi dotarea cu grupuri sanitare funcţionale. Nu trebuie neglijată nici aprovizionarea cu substanţe dezinfectante în cantităţi suficiente sau asigurarea unui iluminat corespunzător şi a unui mobilier adecvat.

Primăria a demarat lucrările de vară

Primăria a început, odată cu încheierea anului şcolar, lucrări de reparaţii, igienizare şi împrejmuire la şcoli, licee şi grădiniţe din Sibiu. Suma alocată pentru lucrări este de 120.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor primăriei municipiului Sibiu, în vara acestui an vor fi igienizate şcolile nr. 1, 2, 10, 13, 18, 21, 24 şi „Radu Selejean”, grădiniţele nr. 5, 43, 42, 33, 20, 7, 19, 41, 1 şi „Fraţii Grimm”. La şcolile nr. 11 şi nr. 25, la Grădiniţa „Fraţii Grimm”, nr. 1 şi 33, la Colegiul „Andrei Şaguna”, „D.P. Barcianu”, „Samuel von Brukenthal” şi „Terezianum” vor fi reparate şarpantele, iar lucrări de împrejmuire vor fi realizate la grădiniţele nr. 22, 19 şi 41, la şcolile nr. 21, 11 şi şcoala Emil Cioran şi I.L. Caragiale, precum şi la Colegiul Transporturi CF.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav