Scotienilor le place Faust~ul lui Purcarete E-mail
scotienilor le place Spectacolul Faust, de Goethe, în viziunea regizorului Silviu Purcărete, are succes printre criticii scoţieni, înaintea reprezentaţiilor care vor avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Edinburgh. Conform Mediafax, publicaţia Herald Scotland apreciază montarea lui Purcărete drept "carnală şi carnavalescă".

Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu participă la cel mai important festival de artele spectacolului, Edinburgh International Festival, cu cinci reprezentaţii ale piesei Faust, între 18 şi 22 august. "Când diavolul apare, în forma de silfidă a Ofeliei Popii (...) Faust merge în iad şi înapoi.

Publicul este trimis într-o lume haotică, plină cu îngeri zburători, porci, sacrificii şi ceremonii... o încărcare senzorială, de sunete şi imagini, în timp ce Mefisto încearcă să îl seducă pe Faust într-un act primordial de curtare", scrie publicaţia, preluat de Mediafax. "În «Faust» cel mai important element este, fără îndoială, focul (...) împreună cu viscere, sexualitate şi un carnaval al sacrului şi al profanului care explodează într-o orgie post-apocaliptică de exces."

"Dincolo de şmecheriile tehnologice stăpânite de Purcărete (...) unul dintre cele mai frapante detalii ale spectacolului lui Purcărete este distribuţia acestuia", scrie Herald. Conform acesteia, ultima femeie care a jucat rolul diavolului a fost Elizabeth Hurley, în filmul "Pact cu diavoliţa". "Din fericire, însă, Popii (Ofelia Popii, n.r.) nu are cochetăria pisicească a lui Hurley, ci realizează o interpretare care are aspecte sălbatice, disperate şi, în mod surprinzător, vulnerabile." De altfel, Ofelie Popii a fost răsplătită şi cu un premiu UNITER pentru această interpretare.

Cel mai scump spectacol românesc, Faust, a avut premiera pe 20 septembrie 2007, în anul Capitalei Culturale Europene, în halele Simerom.

Edinburgh International Festival, ajuns la cea de-a 63-a ediţie, prezintă, pe parcursul a trei săptămâni, unele dintre cele mai valoroase companii de teatru, trupe de balet sau opere din lume. Anul acesta, festivalul va cuprinde 180 de spectacole.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav