Se schiaza din weekend E-mail
se schiaza dein weekend În acest moment, niciuna dintre cele două pârtii din judeţul Sibiu nu este deschisă schiorilor.

Păltinişul aşteaptă schiorii anul acesta cu două noi instalaţii de transport. În ultimii ani, singura modalitate de a ajunge în vârful pârtiei Onceşti era telescaunul. De altfel, singura pârtie funcţională din cea mai înaltă staţiune montană din România. Anul acesta, situaţia se schimbă însă radical. Vechiul baby-lift de pe platoul din Păltiniş a fost scos de la naftalină şi va fi funcţional în zilele viitoare, la fel şi pârtia din spatele telescaunului. Cunoscută ca „Pârtia Morţii”, cea din spatele telescaunului este una destinată doar schiorilor avansaţi, având o înclinaţie ce nu permite oricui să îşi dea drumul la vale.

„Deocamdată nu este suficientă zăpadă pentru un schi perfect. E nevoie de 40-50 de centimetri ca să putem băga ratrak-ul, să putem bătători bine zăpada. Nimeni nu vrea să îşi strice schiurile dacă pârtia nu e bătută ca lumea. Noi am vrea să deschidem pârtia de ieri, dar, încă nu este suficientă zăpadă”, spune Milena Boţa, patroana firmei care administrează telescaunul din Păltiniş. Preţurile de utilizare a telescaunului vor fi aceleaşi ca şi anul trecut, 6 lei urcarea, 8 lei urcare/coborâre. Deocamdată nu au fost stabilite preţurile pentru celelalte două instalaţii pe cablu.

De cealaltă parte, la mult mai micuţa pârtie de la Gura Râului, lucrările încă nu au fost încheiate. Deşi nu are decât 600 de metri lungime, pârtia de la Gura Râului este preferată în special de familii cu copii mici, având în vedere gradul de dificultate redus. Deşi se anunţa încă de acum doi ani extinderea pârtiei pe o porţiune mult mai lungă, nici acum nu s-a realizat. „Nu ştim exact când se va deschide, sperăm ca în acest weekend. Încă nu sunt puse crosele pe teleschi. La Gura Râului ninge, iar noi dăm bice tunurilor de zăpadă ca să putem deschide cât mai repede”, spun administratorii pârtiei din Gura Râului. Preţurile de urcare încă nu au fost stabilite. Anul trecut, o urcare costa 2 lei.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav