Sfarsit de vara cu examene E-mail
sfarsit de vara cu examene Partea a doua a lunii august inseamna inceperea examenelor, fie ele sustinute de elevi sau de cadrele didactice. Ieri a avut loc ultima proba a examenului national de bacalaureat, la care au fost inscrisi, la probele scrise, 230 de elevi. Tot ieri a inceput concursul de suplinire pentru care s-au inscris peste 500 de persoane. Elevii care au sustinut cea de-a doua sesiune a bac-ului vor afla rezulatele de abia maine

Din 17 august, au inceput din nou examenele organizate de Ministerul Educatiei. Primele au fost sustinute de cei care nu au reusit, in perioada iunie-iulie, sa treaca de toate probele bacalaureatului. La cea de-a doua sesiune a bac-ului s-au inscris peste 1.600 de elevi. Alte examene care au debutat ieri sunt cele pentru ocuparea posturilor de suplinitori. La acesta s-au inscris peste 500 de cadre didactice, calificate si suplinitoare, pe 360 de posturi si fractiuni de posturi.

S-a terminat bac-ul

Timp de aproape doua saptamani, elevii care nu au reusit sa obtina cel putin nota 5 la fiecare proba si media finala, 6, au sustinut cea de-a doua sesiune a examenului national de bacalaureat. Ei au trebuit sa sustina examene doar la materiile la care nu au obtinut note de trecere. Ultima proba, proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, a avut loc ieri. La probele scrise au fost prezenti 219 elevi din cei 230 de inscrisi. Tot la ultima proba a examenului de bacalaureat a fost si un elev eliminat la centrul din Medias, pe motiv ca a incercat sa copieze.

La proba F s-au inscris 230 de elevi, doar la examenele scrise, fara cei care au ales sa dea examen la ducatie fizica. Dintre acestia s-au prezentat 219 elevi, dintre care unul a fost eliminat, la centrul din Medias, pe motiv de tentativa de frauda", spune Baila Dorel, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu. La cea de-a doua sesiune a bac-ului, s-au inscris 1609 elevi sibieni, dintre acestia 448 fiind din promotiile anterioare, conform declaratiei lui Baila. Pe langa elevul eliminat ieri, in aceasta sesiune au mai fost eliminati alti sase elevi. Dintre ei, cinci au fost eliminati la proba de limba si literatura romana iar unul la proba D. Primele rezultate vor fi afisate maine, pana la ora 16. Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, intre orele 16 si 20, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate luni, 3 septembrie.

Examenul suplinitorilor

Un alt examen, de data aceasta sustinut de cei de la catedra, a inceput ieri. Peste 500 de cadre didactice isi doresc unul din cele 360 de posturi si fractiuni de posturi scoase la concurs de catre inspectoratul Scolar Judetean Sibiu la concursul de suplinire din aceasta luna. „La concursul de suplinire din aceasta luna au fost depuse 512 dosare pentru 360 de posturi si fractiuni de posturi", spune Dorel Baila, purtator de cuvant ISJ Sibiu. Dintre cei care si-au depus dosarul pentru un post in invatamantul de stat 321 sunt calificati, iar 191 necalificati.

„Dintre cei necalificati, majoritatea sunt, fie, in curs de calificare, fie alsolventi ai unei facultati, dar nu de profil", adauga Baila. Prima proba a concursului de suplinire a avut loc ieri, si anume cea orala. Azi, examenul continua cu proba scrisa si interviul pentru suplinitorii necalificati, care se desfasoara la Scoala cu clasele I-VIII nr. 4 Sibiu, de la ora 9. Examenele continua si mainie, la alte discipline, in diferite locatii. Rezultatele finale vor fi date pe 2 septembrie, urmand ca intre 3 si 4 septembrie sa aiba loc sedinta publica, unde pot participa si cei care au luat examenul in iulie, au obtinut nota 5, dar nu au ocupat un loc in invatamant, acestia avand intaietate.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav