Sibienii nu se agita E-mail
Sibienii nu se agita Cu toate ca Universitatea Spiru Haret se afla in plin conflict cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, la Centrul de Invatamant la Distanta de la Sibiu, lucrurile par a fi mult mai linistite. Directorul Centrului, Georgiana Maier, sustine ca niciun absolvent de la Sibiu nu va fi afectat de acest scandal.
Cei 300 de absolventi de la Sibiu isi vor primi diplomel

Scandalul declansat intre Ministerul Educatiei si Universitatea Spiru Haret nu este luat in serios la Sibiu. Ecaterina Andronescu, Ministrul Educatiei Cercetarii (MEC) si Inovarii anunta, saptamana trecuta, ca Universitatea Spiru Haret nu mai figureaza in hotararea de guvern ce cuprinde institutiile de invatamant superior recunoscute la nivel national. Mai mult, Andronescu avertiza ca, din acest motiv, rectoratele nu mai pot primi diplome cu antetul MEC. Cu toate acestea, Georgiana Maier, directorul Centrului Teritorial de Invatamant la Distanta sustine ca cei 300 de absolventi de la Sibiu, din promotia 2008-2009, isi vor primi diplomele. „La Sibiu totul este bine. Oamenii sunt linistiti, s-au informat si ei despre acest scandal si au vazut ca nu au de ce sa se agite. Cei 300 de absolventi au dat licenta si isi vor primi cu certitudine diplomele", a declarat Georgiana Maier, directorul Centrului.

Nereguli constatate

Ministrul reproseaza mai multe lucruri Universitatii "Spiru Haret": faptul ca are programe de studii pentru care nu exista nici autorizare de functionare, nici acreditare (programele ID si fara frecventa), ca functioneaza in locatii pentru care nu s-a facut evaluarea si ca are un numar de profesori prea mic raportat la numarul de studenti (150 de studenti la un cadru didactic, fata de 10-15 in alte universitati). Ministrul Educatiei a precizat ca Universitatea "Spiru Haret" nu are voie in momentul de fata sa faca inscrieri in anul I. „Pana nu sunt inscrisi in Hotararea de Guvern, nu au voie sa faca inscrieri pentru ca documentul acesta este cel pe baza caruia peste trei ani de zile, cand se incheie primul ciclu, universitatea elibereaza diploma", a aratat Andronescu. Universitatea "Spiru Haret" a anuntat, ieri, ca va incepe demersurile pentru chemarea in instanta a Ministerului Educatiei, dupa ce i-a fost retras, prin hotarare de guvern, dreptul de organizare a admiterii in anul 2009-2010.

Facultati acreditate

Potrivit lui Maier, in prezent, in cadrul Universitatii Spiru Haret, nu exista nicio facultate care sa nu fie acreditata. Exista insa anumite specializari care au primit deocamdata doar autorizatie, dar care nu sunt insa acreditate. „Nu exista facultate, in acest moment, care sa nu fie acreditata. Acuzele pe care le facea doamna ministru nu sunt justificate. Dansa facea referire la faptul ca formele de ID nu sunt acreditate. Dar tin sa precizez ca acreditarile se dau pe specializare, nu pe forme", a adaugat Maier.

Amenintari

Ministrul Educatiei a avertizat, ieri, ca, daca reprezentantii Universitatii "Spiru Haret" nu vor accepta ca institutia de invatamant sa intre in legalitate, ministerul va initia un act normativ prin care aceasta sa fie scoasa total in afara legii. Directorul Centrului de la Sibiu sustine ca acest lucru este imposibil. „Sunt convinsa ca este foarte putin probabil ca Universitatea sa fie scoasa in afara legii. Nu ai cum sa scoti in afara legii o universitate, decat prin lichidare. Acest lucru se poate face numai prin lege si este foarte lung drumul pana la lichidare", a conchis Maier.

Peste 300.000 de studenti

Marea majoritate a studentilor de la "Spiru Haret" urmeaza cursurile in regim la distanta sau fara frecventa. In total, aceasta universitate are 311.928 de studenti, ceea ce inseamna doua treimi din totalul studentilor din Romania. Inscrierile la facultatile din cadrul Universitatii "Spiru Haret" se fac pe baza de dosar, au inceput deja in mai si continua pana la sfarsitul lunii septembrie, fara a fi precizata o limita de locuri pentru admitere.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav