SIBIU 311 angajati din invatamant raman fara loc de munca E-mail
311 angajati din invatamant Decizia a fost luată la nivelul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi vizează personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi personalul medical. Inspectoratul Şcolar propune o serie de măsuri pentru aplicarea deciziei, în funcţie de fiecare unitate şcolară în parte.

311 angajaţi ai diferitelor unităţi de învăţământ din judeţul Sibiu îşi vor pierde locul de muncă anul acesta, potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Sibiu, Constantin Gorun. Pentru punerea în aplicare a deciziei, reprezentanţii inspectoratului şcolar au trimis o adresă fiecărei unităţi şcolare, cu o serie de măsuri propuse, care vizează reducerea posturilor din învăţământ.

Fiecare şcoală are obligaţia de a trimite inspectoratului un răspuns privind posibilitatea adoptării măsurilor propuse. “Inspectoratul şcolar a identificat o serie de măsuri pentru reducerea numărului de posturi. Mâine (n.r. miercuri, 13 ianuarie), vom primi răspunsurile din partea unităţilor şcolare. Măsurile vor fi aplicate în fiecare unitate de învăţământ diferit, în funcţie de posibilitatea acestora de aplicare a măsurilor”, a explicat Constantin Gorun.

Nota adresată unităţilor de învăţământ cuprinde opt aspecte care ar putea duce la reducerea posturilor din învăţământ, potrivit inspectoratului. Astfel, o primă măsură ar fi comasarea claselor paralele, cu efective sub media prevăzută de lege. Urmează predarea disciplinei Educaţie fizică la învăţământul primar de către învăţători, fără a afecta normele didactice ale titularilor, predarea orelor opţionale, la nivelul învăţământului primar, de către învăţătorul clasei, încadrearea pe numărul minim de ore prevăzute de planurile cadru în vigoare, efectuarea orelor de laborator cu efectivul înterg al clasei, efectuarea orelor de limbi străine cu clasa întreagă, la clasele cu predare intensivă.

De asemenea, adresa inspectoratului mai prevede efectuarea orelor de cultură generală cu clasa întreagă şi separat numai a orelor de specialitate în unităţile de învăţământ în care există clase paralele de elevi, vocaţionale (învăţământ de artă) sau de liceu tehnologic cu efective sub medie, având calificări diferite. O ultimă măsură propusă este transformarea unor grupe de grădiniţă din program prelungit în program normal.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav