Sibiul gazda pentru primul congres european din Romania E-mail
Sibiu gazda congres european Organizaţia europeană pentru Implementarea şi aplicarea legislaţiei de mediu a ales Sibiul, drept loc de desfăşurare pentru congresul anual IMPEL, în perioada 22-25 septembrie. Acesta este „primul congres al unui organism european care are loc în România, după aderarea la Uniunea Europeană”, a explicat comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian Ionescu. Acesta s-a aflat la Sibiu, joi, pentru o primă discuţie informală cu autorităţile locale. Vor participa peste 250 de delegaţi din ţările membre, iar comisarul general speră ca la deschidere să participe şi Stavros Dimas, comisarul de mediu al CE, şi José Manuel Barroso, preşedintele comisiei.

„Din vara anului trecut, IMPEL a devenit o organizaţie de sine stătătoare, în cadrul subcomisiei europene. Este organizaţia tuturor organismelor naţionale de inspecţie şi control pe probleme de mediu, din Europa. Congresul IMPEL va avea loc la Sibiu din mai multe motive. Am dorit ca ţările membre să cunoască şi altceva decât Bucureştiul. În al doilea rând, este vorba de reputaţia Sibiului, care a fost de curând, în 2007, Capitală Culturală Europeană. În al treilea rând, au contat legăturile foarte bune aeriene cu Occidentul şi în ultimul rând, am găsit condiţii excelente de cazare şi de organizare de conferinţe”, a adăugat Ionescu.

În cadrul conferinţei vor fi abordate toate problemele de mediu, şi mai ales cele mai importante directive, dar şi cum pot fi ele îmbunătăţite, pentru o reglementare de mediu mai strictă şi o uniformizare a reglementării. În plus, vor fi discutate modalităţile de transpunere a directivelor, în legislaţia naţională a fiecărui stat. “Am găsit înţelegere la autorităţile locale şi vom începe schimbul de corespondenţă pe această temă. Sunt convins că va fi un succes nu numai al Gărzii Naţionale, dar şi al judeţului Sibiu”, a declarat comisarul general.

Reţeaua Uniunii Europene pentru Implementarea şi aplicarea legislaţiei de mediu (IMPEL) este o asociaţie internaţională nonprofit a autorităţilor de mediu din statele membre, în curs de aderare şi din ţările candidate din Uniunea Europeană şi ţările din cadrul Zonei economice europene. Asociaţia este succesoarea unei reţele neoficiale, care a fost cunoscută sub numele de Reţeaua IMPEL.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav