Sibiul respira medieval E-mail
Sibiul respira medieval Timp de trei zile, sibienii vor face o incursiune in Evul Mediu. Vor avea ocazia sa petreaca pe ritmuri medievale chiar in Piata Mare a orasului. Totul in cea de-a IX-a editie a Festivalului Medieval „Cetati Transilvane", ce se va desfasura la sfarsitul acestei saptamani, la Sibiu.
Zeci de cavaleri, domnite, menestreli si alte personaje din istorie vor anima Sibiul, la sfarsitul acestei saptamani

„Cartea Deschisa" a festivalului, luptatorii din Razboiul de treizeci de ani, doua papusi uriase, cateva sute de cavaleri si poate tot atatea domnite suave, o breasla a mesterilor brutari si una a fierarilor, magii, tot in breasla si ei, calfe de pe alte meleaguri, decoruri din lemn, suflatori de flacari spre inaltul cerului de august, in fruntea lor de vita nobila printesa Brianna Caradja alaturi de menestreli deschid, vineri seara, la ora 21, a IX-a editie a unui eveniment de traditie: Festivalul Medieval „Cetati Transilvane" Sibiu.

Program variat

Pentru editia din acest an, organizatorii au ales patru locatii din centrul vechi al Sibiului pentru punerea in scena a pieselor de teatru, animatiilor, dansurilor, concertelor de muzica medievala si luptelor cavaleresti: Bulevardul Nicolae Balcescu, Piata Mare, Piata Mica si Parcul Tineretului. Programul festivalului, care a fost deja publicat pe site-ul oficial al evenimentului www.cetatitransilvane.eu, poate fi procurat si in forma printata de la Centrul de Informatii Turistice din Piata Mare. Seara de vineri este rezervata de organizatori exclusiv pentru momentul de defilare a trupelor la parada si pentru prezentarea acestora publicului, programul serii incheindu-se cu doua spectacole de efecte pirotehnice. Sambata si duminica, insa, spectacolele incep la ora 11 si se termina in jurul orei 23.

Marturie peste timp

Pe toata perioada festivalului, in Piata Mare, organizatorii vor pune la dispozitia sibienilor si nu numai, o carte supradimensionata, in care publicul poate lasa marturie peste timp gandul sau despre petrecerea medievala de la Sibiu. „Pe toti cei care vor sa scrie o pagina, cateva ganduri, un rand, despre felul in care au trait povestea acestor noua ani de cand Sibiul petrece in stil medieval, ii asteptam cu un volum „in alb", in Piata Mare. Marturia lor va ramane amprenta peste timp in cele cinci sute de pagini, pe care Cartea Deschisa a festivalului le are", afirma Ovidiu Dragoman, directorul Festivalului.

Inspirati de Razboiul de 30 de ani.

Compania de teatru „Cronacher Ausschuss" din tinutul lui Kronach, Germania, va recrea in Parcul Tineretului atmosfera medievala de secol XVII, din perioada Razboiului de 30 ani. Sibienii pot participa la prezentari dinamice ale armamentului de razboi specific acelei perioade, dar si la concerte de muzica medievala saseasca. In 2010 evenimetul va serba zece ani de existenta, editie in care organizatorii isi propun implicarea intregului oras in sarbatoarea medievala. Festivalul Medieval „Cetati Transilvane" Sibiu este organizat de Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, Asociatia Ordinul Cavalerilor de Sibiu, Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav