Slujba de Rusalii pentru romanii plecati la munca in Germania E-mail
slujba de rusalii Un angajator din Germania, mulţumit de prestaţia românilor, care s-au aflat pe proprietatea sa pentru a culege căpşuni, a oferit posibilitatea acestora de a sărbătorii Rusaliile ca acasă.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu (AJOFMS), în luna martie a anului în curs, 10 persoane din judeţul Sibiu au acceptat, alături de alţi români, o ofertă de muncă sezonieră în agricultură, la culesul căpşunilor, în localitatea Ludersfeld, din landul Niedersachsen, Germania. Salariul net oferit de angajator a fost de 800 de euro pe lună, iar cazarea şi întreţinerea au fost gratuite.

Angajatorul german a fost extrem de mulţumit de serviciile românilor şi, ca răsplată, a organizat, pe 7 iunie, o slujbă oficiată de un preot român pentru a marca Rusaliile sărbătorite de ortodocşi. Totodată, AJOFM Sibiu a primit şi o dovadă certă a faptului că angajatorul german a fost mulţumit de munca celor 10 români. Este vorba despre un articol publicat în cotidianul Schaumburger Nechrichten, în data de 10 iulie 2009, care are titlul “Foarte mulţumiţi de recolta de căpşuni”. Potrivit aceleiaşi surse, articolul este însoţit şi de o fotografie în care apar lucrători romani şi polonezi, culegand căpşuni.

Conform angajatorului german, recolta de căpşuni de anul acesta a fost bogată, ajungand la 150 de tone şi spune că experienţele cu angajaţii români au fost „exclusiv experienţe pozitive”.

Sibienii au plecat la cules de căpşuni în Germania prin Convenţia bilaterală încheiată cu nemţii, cu medierea AJOFM Sibiu.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav