Spitalul de urgenta relocat in Valea Aurie E-mail
spitalul de urgente Autorităţile locale par să fi convins Guvernul României de faptul că ridicarea unui spital de urgenţă în spatele complexului comercial din Şelimbăr - Shopping City -, nu este o idee deloc bună.

Prezent la Sibiu, premierul Emil Boc a declarat că se va implica personal în deblocarea spitalului de urgenţă promis Sibiului. "Mă voi implica în relaţia cu Ministerul Apărării Naţionale, în sensul de a rezolva această problemă a locaţiei. Şi să mergem pe varianta administraţiei locale în ceea ce priveşte amplasarea", a spus Emil Boc. Cu toate acestea, premierul nu poate garanta susţinere financiară pentru acest an. Locaţia spitalului de urgenţă, stabilită iniţial pe actualul poligon militar de pe Calea Poplăcii, a fost schimbată, în acte, dintr-o "greşeală". Astfel, în momentul transferului terenului din proprietatea Ministerului Apărării în cea a Ministerului Sănătăţii, reprezentanţii militarilor au transcris "greşit" numărul de Carte funciară. Iar în loc să fie transferate cele zece hectare de pe Calea Poplăcii, au fost transferate cinci hectare de teren militar de pe Valea Săpunului.

Discuţii noi despre probleme vechi - calea ferată de la Cârţa şi bugetul

Autorităţile locale, prin preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, şi primarul Sibiului, Klaus Johannis, au cerut şi alte lucruri şefului Guvernului. "Am discutat chestiuni legate de terenul pentru spitalul de urgenţă, dar şi de linia ferată întreruptă la Cârţa şi centura ocolitoare a Sibiului. În plus, au mai fost probleme specifice Consiliului Judeţean legate de POR, de programele operaţionale sectoriale", a spus Martin Bottesch. Nici discuţiile despre bugetul alocat judeţului Sibiu nu au fost ocolite. Primarul Sibiului a declarat că şi centura Mediaşului a fost un punct distinct de discutat. Deocamdată, finanţarea pentru acest obiectiv a fost pierdută. Premierul Emil Boc speră ca în cursul acestui an să poată fi plătită proiectarea, cel puţin. "Am vrut şi să cunoaştem părerea primului ministru legat de bugetul de stat pentru anul în curs. A fost o discuţie foarte bună. Problemele sunt complicate şi este un început bun dacă se discută despre acest lucru", a mai spus Klaus Johannis.

Ideea spitalului de urgenţă

Viitorul Spital Judeţean de Urgenţă, ar trebui să aibă 462 de paturi, o arie utilă de 31.882 metri pătraţi şi o arie desfăşurată de 64.698 metri pătraţi. El va include unitatea de primiri urgenţe, servicii ambulatorii şi spitalizare de zi, departamentul de radiologie, imagistică şi explorări funcţionale, ar avea servicii conexe specifice spitalelor (endoscopie, farmacie, laborator central, morgă cu laborator de anatomie-patologică anexat, sterilizare centrală, vestiare centrale şi grupuri sanitare personal, sală de conferinţe pentru 100 de persoane), recepţie, zonă de înregistrare, aşteptare, blocul operator, secţia de terapie intensivă generală adulţi/copii, secţii de spitalizare chirurgicală, secţii de spitalizare medicale, administraţie (conducere, financiar-administrativ, resurse umane, juridic, epidemiologie, tehnic, securitate şi protecţie), heliport cu un punct de aterizare.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav