Start la universitate E-mail
Start la universitate Timizi şi fără dezinvoltura studentului trecut, deja, de primul an de facultate, noii studenţi ai facultăţilor din Sibiu au asistat curioşi, joi, 1 octombrie, la ceremonia de deschidere a noului an universitar. Oraşul de pe Cibin numără, de joi, peste 6000 de boboci.

Peste 20.000 de studenţi ai Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) vor începe cursurile de la 1 octombrie. Dintre aceştia, aproape 5000 vor intra pentru prima dată într-o sală de curs a unei facultăţi. Ceremonia de deschidere a noului an universitar, în cazul ULBS, a avut loc în Aula Magna din sediul Facultăţii de Medicină „Victor Papilian”.

Evenimentul a fost deschis prin intonarea imnului academic, urmat de discursurile participanţilor. Prima alocuţiune a fost cea a rectorului universităţii sibiene, prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, care a reamintit viitorilor studenţi „performanţele de invidiat” ale instituţiei conduse.

Au urmat apoi, pe rând, discursurile invitaţilor. Printre oaspeţi s-au aflat preşedintele ULBS, prof. univ. dr. Werner Schaal, autorităţi locale şi judeţene, reprezentate de prefectul judeţului Sibiu, Constantin Trihenea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Banciu, iar din partea Primăriei Municipiului Sibiu, secretarul general, Dorin Nistor. Au fost prezenţi ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Africa de Sud la Bucureşti, Pieter Andries Swanepoel şi codirectorul Institutului Confucius, prof. dr. Zhang Wei.

Ceremonia s-a încheiat cu decernarea unor medalii de onoare, din partea Senatului Universităţii, personalităţilor care şi-au adus o contribuţie marcantă la dezvoltarea şi imaginea Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Speriaţi, dar cu poftă de studiu

Aşa s-au prezentat cei mai mulţi dintre bobocii facultăţilor sibiene la festivitatea de deschidere. Grupaţi câte doi sau câte trei, cu rudele în apropiere, tinerii studenţi au intrat tăcuţi în sala de ceremonii şi au ascultat curioşi discursurile celor de la pupitru. „Abia aştept să încep cursurile şi sper, totuşi, să nu fie aşa de greu cum imi ziceau alţi studenţi. Nu prea ştiu la ce să mă aştept, dar ştiu că o să fie diferit de tot ce am făcut până acum la liceu”, a spus Ioana, una dintre bobocii ULB Sibiu. „Abia aştept să îmi fac prieteni, să cunosc lume nouă şi să începem cursurile. Sunt curioasă cum se va desfăşura totul”, spune Alina, de acum studentă la Facultatea de Litere şi Arte.

Studenţi străini în băncile ULB

Printre studenţii care vor începe cursurile, în acest an universitar, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu se numără şi 21 de asiatici, câştigători ai burselor Erasmus Mundus External Windows. Potrivit reprezentanţilor universităţii, aceştia provin din Asia, Bangladesh, India, Cambodgia, Filipine şi Pakistan şi vor studia, la Sibiu, între şase şi 34 de luni, în funcţie de domeniul şi specializarea pe care ei şi-au ales-o. Potrivit reprezentanţilor ULBS, domeniile pentru care aceştia au optat sunt ingierie, matematică, fizică, jurnalistică şi ecologie, nivel de licenţă, master şi doctorat.

Tinerii asiatici sunt câştigătorii unor burse de 1000 de euro pe lună pentru întreaga perioadă de studiu, în timp ce grantul pentru cei patru profesori care îi însoţesc este de 2500 de euro. Studenţii asiatici au fost selectaţi, timp de doi ani, de un bord format din universităţi din Turcia, Germania şi Franţa şi toate taxele de şcolarizare sunt suportate de Comisia Europeană. Pe parcursul programului, schimburile vor fi de natură academică, culturală, ştiinţifică şi socială. Cursurile şi creditele pe care le vor obţine le vor fi recunoscute mondial.

Deschidere oficială şi la „Alma Mater”

Începerea noului an universitar a fost marcată şi la Universitatea „Alma Mater” din Sibiu. Amfiteatrul care a găzduit festivitatea de deschidere s-a dovedit a fi neîncăpător pentru tineri şi invitaţi. Intonarea imnului „Gaudeamus” a fost urmată de cuvântul de „bun venit” din partea secretarului ştiinţific al universităţii, prof. univ. dr Mircea Cosma. A urmat mesajul rectorului Universităţii „Alma Mater” Sibiu, prof. univ. dr. ing. ec. Nicolae Georgescu. După cuvântul reprezentantului studenţilor universităţii şi a alocuţiunilor invitaţilor, a urmat premierea studenţilor cu rezultate deosebite în anul univesritar care a trecut.

Potrivit conducerii instituţiei, în anul universitar 2009-2010 s-au înscris 1400 de studenţi, dintre care 400 primesc burse de studiu.

Studenţii de la Alma Mater au primit burse în valoare de 5.000 euro

Banca Italo Romena a oferit, studenţilor de la Universitatea Alma Mater din Sibiu, burse în valoare de 5.000 de euro. Zece studenţi, din anul I şi II, de la Facultatea de Ştiinţe economice, sociale şi politice şi de la cea Drept şi finanţe administrative, care s-au distins prin rezultate, au primit câte 500 euro fiecare. “Am acceptat să contribuim la acordarea celor zece burse de studiu pentru studenţii Universităţii Alma Mater din Sibiu, oraş în care banca noastră îşi desfaşoară activitatea cu succes, deoarece avem convingerea ca rolul unei bănci este şi acela de a sprijini comunitatea, aşa cum este şi cazul susţinerii studenţilor care se fac remarcaţi prin rezultatele foarte bune”, a declarat Franco Antiga, preşedintele Bancii Italo Romena.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav