Statueta de 300 kg furata de pe soclu la Medias E-mail
Statueta furata Una dintre cele mai reprezentative lucrări artistice pentru municipiul de pe Târnava Mare, ansamblul statuar intitulat “Hora”, a dispărut, în urmă cu un an, din plin centrul istoric al Mediaşului (strada George Enescu). Realizată din bronz, în anul 1972, de către artistul plastic amator Emil Mureşan, lucrarea - ce înfăţişa patru tineri încingând o horă - cântărea aproximativ 300 de kg. De atunci, în locul cu pricina, a rămas doar soclul din piatră.

Hoţii nu au fost identificaţi nici până în prezent, iar cazul a fost ţinut sub tăcere până zilele trecute când reprezentanţii Primăriei Mediaş au anunţat că vor investi într-o nouă “replică” a respectivei lucrări. Emil Mureşan ne-a declarat, în exclusivitate că “ îmi e la îndemână să refac lucrarea, mai ales că dispun încă de macheta, pentru care, la vremea respectivă, am obţinut o importantă distincţie din partea statului român.

Nu de mult, un colecţionar din Australia mi-a oferit 50.000 de euro, pentru macheta în speţă, însă am refuzat. Am de gând să realizez o nouă replică până la finele acestui an, pentru că, în 2010, Primăria mi-a promis deschiderea unei expoziţii omagiale, în cinstea împlinirii vârstei de 80 ani”. Emil Mureşan (foto) este una dintre “figurile” importante ale Mediaşului, cetăţean de onoare al oraşului, care a devenit celebru în urmă cu câţiva ani, atunci când a intrat în Cartea Recordurilor, pentru tablourile sale realizate din pânză de păianjen. (foto: Emil Mureşan)

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav