Strada Moldoveanu deschisa circulatiei E-mail
Strada Moldoveanu, deschisă circulaţieiLucrările de reparaţie la strada Moldoveanu au fost finalizate, iar circulaţia a fost deschisă traficului rutier. Lucrarea a început anul trecut şi a costat primăria peste trei milioane de lei. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, prezent la ianugurarea străzii, a anunţat şi câteva modificări ale traficului în intersecţiile principale.

Traficul va fi reluat în condiţii normale pe strada Moldoveanu, începând din această săptămână, după ce primăria a anunţat finalizarea lucrărilor de reparaţii. Primarul Klaus Iohannis a participat, miercuri, 21 iulie, la inaugurarea străzii. "Sper să fie mulţumiţi sibieni când circulă pe strada Moldoveanu. Nu mai există reţele suspendate, luminatul este nou. Există, de asemena, parcări verzi, un concept pe care încercăm să îl implementăm de câţiva ani.

Chiar dacă este zonă destinată parcării, nu este o zonă aridă, strucutra carosabilului este similară cu cea pe care am experimentat-o pe Vasile Aaron, cu rigole din pavaj şi zona carosabilă asfaltată. Credem că arată bine şi funcţionează bine în acest mod. Ce mai lipseşte, încă, pe strada Moldoveanu, sunt copacii care mai trebuie plantaţi, dar în miez de vară nu se plantează şi atunci operaţiunea va fi făcută mai spre toamnă", a declarat Klaus Iohannis.

Lucrările la reţelele de utilităţi au început încă de anul trecut, iar cele de refacere a structurii rutiere şi a trotuarelor au demarat în luna februarie a acestui an.

Modificări în trafic

Pentru fluidizarea traficului au fost create benzi de viraj dreapta la capetele dinspre Bulevardul Vasile Milea şi strada Ştefan cel Mare. „La intersecţia cu Ştefan cel Mare s-a realizat o bandă de viraj dreapta, care nu este sub semafor, deci viraj dreapta cu cedează trecerea, iar la intersecţia cu Vasile Milea s-a realizat de asemenea, o a doua bandă. Acolo este un pic altfel, ambele benzi de intrare în intersecţie sunt sub semafor, banda din drepata este destinată traficului înainte şi la dreapta, iar banda centrală este destinată numai traficului la stânga fiindcă, din observaţiile noastre, majoritatea traficului care merge pe Moldoveanu spre Milea este trafic care virează stânga. Sperăm să funcţioneze bine", a declarat Iohannis.

Contract de peste 3 milioane de lei

Lucrările de reparaţii, conform contractului încheiat cu S.C. DPC S.A., au prevăzut refacerea infrastructurii stradale şi turnarea unor noi straturi asfaltice, crearea unor rigole din piatră cubică şi înlocuirea bordurilor. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, carosabilul a fost reabilitat pe o suprafaţă totală de 4.410 de metri pătraţi, iar suprafaţa totală reabilitată a trotuarelor este de 3.413 metri pătraţi. Pe toată lungimea străzii au fost create 67 de locuri de tip „parcare verde". Spaţiul verde înierbat pe această stradă însumează 551 de metri pătraţi. Serviciul Public de Administrare a Parcurilor şi Zonelor Verzi va planta 22 de arbori pe această stradă, în noile alveole amenajate pe trotuare.

Valoarea contractului încheiat de municipalitate cu S.C. DPC S.A. a fost de 3.115.398 de lei.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav