Sute de medieseni au intampinat Sf Pasti cu bate de baseball in mana E-mail
sute de medieseni La numai câteva ore după ce au ieşit de la slijba de Înviere, sute de medieşeni din cartierul Moşnei s-au reunit în strada Stejarului, pentru a participa la două întreceri, desfăşurate aproape la concurenţă, respectiv de oină şi de ţuru. Având origini şi reguli oarecum similare, cele două „competiţii” reprezintă prilejul ideal pentru o sărbătoare câmpenească de „cartier”, derulată pe parcursul întregii zile a Sf. Paşti.

Potrivit Marianei Hălmaciu, unul dintre organizatorii jocului de oină „ a devenit o tradiţie ca, de peste o jumătate de secol, în prima zi de Paşti, să ne strângem pentru jocul de oină. Până la urmă nici nu are atâta importanţă cine câştigă întrecerea, pentru că este în primul rând un prilej de distracţie, totul terminându-se cu ciocnirea unui pahar de vin şi a unui ou roşu, precum şi cu degustarea produselor specifice, drobul şi friptura de miel”.

La fel au stat lucrurile şi la câteva sute de metri distanţă, acolo unde alte zeci de medieşeni au participat la ţuru, o competiţie care datează din anul 1925. La ambele întreceri a participat şi primarul Teodor Neamţu, cel care a dat în mod simbolic, lovitura de începere

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav