Tineri din Asia studenti la ULB Sibiu E-mail
Tineri din Asia la ULBS Printre studenţii care vor începe cursurile, în acest an universitar, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), se numără şi 21 de asiatici, câştigători ai burselor Erasmus Mundus External Windows. Potrivit reprezentanţilor universităţii, aceştia provin din rândul celor mai buni studenţi din Asia. Aceştia au ajuns în Sibiu la sfârşitul săptămânii trecute şi se pregătesc pentru deschiderea ce va avea loc joi, 1 octombrie.

Cei 21 de tineri şi profesori din Asia, Bangladesh, India, Cambodgia, Filipine şi Pakistan vor petrece, în băncile facultăţilor sibiene, între şase şi 34 de luni, în funcţie de domeniul şi specializarea pe care ei şi-au ales-o. Potrivit reprezentanţilor ULBS, domeniile pentru care aceştia au optat sunt ingierie, matematică, fizică, jurnalistică şi ecologie, nivel de licenţă, master şi doctorat.

Aceştia au sosit la Sibiu la sfârşitul săptămânii trecute şi şi-au depus, deja, dosarele de înscriere la facultate. Tinerii asiatici sunt câştigătorii unor burse de 1000 de euro pe lună pentru întreaga perioadă de studiu, în timp ce grantul pentru cei patru profesori care îi însoţesc este de 2500 de euro. „Studenţii asiatici au fost selectaţi, timp de doi ani, de un bord format din universităţi din Turcia, Germania şi Franţa şi toate taxele de şcolarizare sunt suportate de Comisia Europeană. Pe parcursul programului, schimburile vor fi de natură academică, culturală, ştiinţifică şi socială. Cursurile şi creditele pe care le vor obţine le vor fi recunoscute mondial. Acesta este marele pas pe care Universitatea „Lucian Blaga” a reuşit să îl facă în ultimii ani”, a spus directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale din cadrul universităţii şi coordonator al programului Erasmus Mundos External Windows, în europa de est, Daniela Preda.

Fascinaţi de Sibiu şi de cultură

Cei 21 de tineri vor studia cot la cot cu studenţii români şi vor participa la toate proiectele propuse de universitate. Boramez Chan are 20 de ani şi a ales să îşi continue studiile în jurnalism. Este încântată de cultura Sibiului şi consideră nivelul de educaţie din România mult mai ridicat decât în Bangladej, oraşul din care provine. „Voi petrce 10 luni aici, în Sibiu, la Facultatea de Jurnalism. Am ales Sibiul şi România pentru că sunt interesată de cultura oraşului. E ceva unic să găseşti ceva diferit faţă de alte oraşe din Europa. Nu este un oraş foarte modern, dar este frumos, liniştit, oamenii sunt foarte prietenoşi, iar educaţia, în comparaţiae cu locul din care provin eu, e de o mult mai mare calitate. Acum vreau să îmi fac mulţi prieteni români. Cred că voi petrece 10 luni foarte frumoase aici, în Sibiu”, a spus tânăra.

Chandara Sa, din Cambodgia, este unul dintre studenţii asiatici care a realizat un mini-clip ce are ca temă experienţa tuturor celor care iau parte la programul Erasmus Mundus External Windows. „E vorba despre un clip care vorbeşete despre activitatea tuturor beneficiarilor acestui program, de când au ajuns aici, în Sibiu şi până în prezent. Cuprinde activităţile pe care le-am desfăşurat aici. Clipul este dedicat programului Erasmus. Prin realizarea lui vrem să mulţumim şi să arătăm cât de mult apreciem programul şi faptul că facem parte din el”, a spus Chandara Sa.

Programul, o onoare pentru „Lucian Blaga”

Potrivit reprezentanţilor ULB Sibiu, instituţia de învăţământ a fost selectată din rândul mai multor facultăţi din alte ţări din Europa. „Pentru universitate, acest program este o mare onoare, în primul rând pentru că universitatea a fost selectată din zeci de universităţi din Europa pentru a implementa acest program. Am concurat alături de instituţii din Germania, Italia, Spania, Franţa şi Portulgalia, iar acum programul e în desfăşurare. Pentru anii următori aşteptăm studenţi din America de Sud, Africa, de pe toate meridianele lumii”, spune Daniela Preda.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav