Trei spitale vor fi comasate si doua reprofilate E-mail
Trei spitale vor fi comasate si doua reprofilateSpitalul de Pneumoftiziologie şi cel de Psihiatrie din municipiu vor fi comasate cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, potrivit unui proiect de hotărâre al reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii (MS). De asemenea, spitalele din Cisnădie şi Agnita vor fi reprofilate şi transformate în azile de bătrâni.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au făcut publice marţi, 1 februarie, listele unităţilor spitaliceşti din ţară propuse pentru a fi comasate şi reprofilate. Potrivit listei, Spitalul de Pneumoftiziologie şi cel de Psihiatrie din Sibiu vor fi comasate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiu. "Deocamdată este vorba doar despre un proiect, despre o propunere, nu avem ce face în acest moment. Din punctul de vedere al spitalului judeţean, comasarea nu este un beneficiu pentru Sibiu", spun reprezentanţii unităţii spitaliceşti. Potrivit Ministerului Sănătăţii, "reorganizarea spitalelor este unul dintre cele mai importante obiective de anul acesta, determinat de funcţionalitatea sistemului şi de tratamentul corespunzător aplicat pacientului, şi mai puţin de problemele financiare, cu toate că şi acestea sunt importante", potrivit unui comunicat postat pe site-ul ministerrului.

Conform proiectului Ministerului Sănătăţii, dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi care există în prezent atât în reţeaua proprie, cât şi în administrarea autorităţilor locale, 182 unităţi sunt propuse să rămână fără personalitate juridică şi să se reorganizeze în secţii exteriore.

Dintre cele 182 de spitale, 111 unităţi sanitare vor fi comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă. Aici se încaderează şi unităţile din Cisnădie şi Agnita.


Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav