Turistii continua sa vina la Sibiu E-mail
Turistii continua sa vina la Sibiu La doi ani după Capitala Culturală Europeană, Sibiul rămâne o atracţie pentru turiştii români şi străini. Dovadă stau sumele încasate de primărie, lunar, din taxa hotelieră. „În urma unei analize a acestor sume, a fost confirmată o creştere în acest domeniu în 2007 şi 2008, în comparaţie cu 2005 şi 2006. Sumele încasate până în prezent, pe anul 2009, sunt şi acestea comparabile cu anii trecuţi. Această situaţie ne dă certitudinea că sectorul turistic în Sibiu funcţionează bine”, a declarat primarul Klaus Iohannis.

Dacă în 2005, suma totală, încasată de Direcţia Fiscală ca taxă hotelieră, a fost de aproximativ 680.000 lei, iar în 2006 de peste 900.000 de lei, în anul capitalei culturale, 2007, primăria a încasat peste 1,5 milioane lei. În 2008, aceasta a ajuns la aproape 1,7 milioane lei. Până acum, după prima jumătate a anului, municipalitatea a încasat peste 460.000 de lei. „Această creştere în suma achitată de hotelieri pentru întreaga perioadă de şedere a fiecărui turist ne indică indirect o creştere a numărului de turişti care au ales să viziteze oraşul nostru”, a adăugat Iohannis. Comparativ cu anul trecut, în 2009 încasările lunare au scăzut, însă nu dramatic. Este explicabil, spun reprezentanţii primăriei, prin faptul că totuşi este perioadă de criză.

Cea mai bănoasă lună din ultimii patru ani a fost octombrie 2007, când au intrat, din taxa hotelieră, peste 187.000 de lei. Pe locul doi este tot o lună de toamnă, noiembrie 2008, când primăria a încasat peste 185.000 lei. Anul acesta, luna cea mai roditoatre coincide cu începutul sezonului turistic, anume luna iunie, când unităţile de cazare au contribuit la buget cu 134.000 lei.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav