TVA-ul nu-si umfla procentele in Piata Cibin E-mail
preturi piata cibin Printre tarabele pline şi oamenii osteniţi de căldură din Piața Cibin, vestea creșterii TVA-ului a rămas tot așa.

Adică o veste. În aerul greoi bântuit de mirosul de ceapă, varză sau caise, producătorii veniți care de pe unde arată mai degrabă către inundații, decât către guvern, când vine vorba de mărirea prețurilor.

„Oamenii n-au putere de cumpărare. Aşa că preţurile rămân cam aceleaşi”, spune Marcel Pătraşcu, agricultor. Cartofii se vând tot cu doi lei kilogramul, ca şi pepenele. Unii vor să arate că lucrează în favoarea cumpărătorului. „Mai bine scădem preţurile. Ştiu că n-au bani oamenii”, ne asigură un domn ce încearcă a-şi orândui cât mai estetic marfa.

La umbra unei tarabe ticsite de zarzavaturi, vânzătoarele sporovăiesc de zor. „Preţurile le am de doi ani aceleaşi. Ce să mai majorăm? Vom pierde cumpărătorii”, ne spune o doamnă cu mâhnire adâncă pentru veniturile proprii. Inundaţiile par însă să dejoace planurile benefice buzunarelor sibienilor. „Apele au afectat culturile. Unele produse sigur se vor scumpi”, avertizează colega de breaslă a precedentei.

Vestea bună se adresează comercianţilor. Taxa lunară pe o tarabă din piaţă rămâne, deocamdată, aceeaşi: 350 lei pe lună. Schimbări nu se zvonesc. Norocul ţăranului român. Măcar atât.

Apetitul pentru o plimbare prin piaţă poate reveni în perioada de criză. La polul opus marilor magazine din marile lanțuri internaționale, micii comercianţi se lasă influenţaţi de manifestările de deznădejde ale cumpărătorului - „Bine mamă, îţi dau şi cu un leu 50.”

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav